Nogomet

Barca i Real ponovno pobjeđuju

Marko Kljaić • nedjelja, 21.01.2007.

Čudno kolo odigrali su danas španjolski prvoligaši. Na prvih šest utakmica palo je samo četiri pogotka, a na tri gledatelji nisu vidjeli niti jedan. Barcelona je nošena fenomenalnim Saviolom napokon došla do prvenstvene pobjede...

Deportivo i Espanyol odigrali su na Riazoru potpuno nezanimljivu utakmicu. U prvom poluvremenu Deportivo je imao jednu polupriliku. Obranu Espanyola probio je po desnoj strani Estoyanoff i ubacio u protivnički šesnaesterac. Riki je bio prekratak da smjesti loptu u mrežu i ostaje 0:0. U drugom dijelu jedinu priliku imali su gosti, ali odlična kontra završila je udarcem Tamuda koji je zatresao gredu. Slaba predstava slabih momčadi.

Getafe je na domaćem terenu poveo na samom početku utakmice. U prvoj minuti u vodstvo ih je doveo Manu del Moral. Nakon toga jednu priliku imao je Fernando Baiano u 22. minuti. Udarac Brazilca u dresu Celte nije bio opasan za protivnički gol. Nastavak je donio nekoliko izglednih prilika na obje strane, no rezultat se više nije mijenjao.

Levante i Athletic, dvije momčadi sa samog dna ljestvice završile su utakmicu bez golova i bez pobjednika. U prvom dijelu Levante je imao nekoliko odličnih prilika, ali bez pravih napadača ne uspijevaju postići pogodak. Isti problem imaju i igrači Bilbaa koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli samo 21 pogodak i upisali samo četiri pobjede.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Betis je ugostio Racing iz Santandera i dobro se namučio da sačuva barem jedan bod. Gosti prijete već u trećoj minuti preko Žigića. Srpski napadač ponovno je u prilici deset minuta prije kraja. Ni ovaj put nije dovoljno priseban. Nakon toga domaći prijete, ali je Brazilac Robert neprecizan. Nakon nekoliko lijepih prilika u drugom dijelu, gosti su poveli golom Garaya šest minuta prije kraja. Njihovo veselje trajalo je samo dvije minute. Xisco Munoz prekrasnim pogotkom spašava domaćina od poraza.

Na gostovanju u San Sebastianu kod Real Sociedada, Valencija je upisala šestu pobjedu u nizu i potpuno se vratila u utrku za sam vrh ljestvice. David Villa strijelac je jedinog pogotka na utakmici u 28. minuti. Real Sociedad i nakon promjene trenera i dovođenja Savia, Jesulia i još dvojice igrača ne može doći do bodova. Jedina momčad koja je lošija od njih je Gimnastic.

Zaragoza je na početku sezone lagano iznenadila odličnim igrama, no u posljednje vrijeme igra vrlo promjenjivo. U prošlom kolu izgubili su od madridskog Reala i protiv Recreativa tražili su pobjedu. No, momčad Marcelina Garcie nije bez razloga da ljestvici jedno mjesto iza Zaragoze s jednim bodom manje. Utakmica je bila vrlo čvrsta i jedan pogodak mogao je odlučiti pobjednika. Kao i na većini današnjih utakmica strijelci nisu bili raspoloženi i susret je završio bez pogodaka.

Barcelone je ponovno osjetila slast pobjede u domaćem prvenstvu. Nakon dva remija i jednog poraza pobjedili su posljednjeplasirani Gimnastic 3:0. Goste je načeo fenomenalni Argentinac Javier Pedro Saviola pogotkom u 18. minuti. To je njegov sedmi pogodak u dvije prvenstvene i dvije kup utakmice u posljednjih 11 dana. Odličan učinak mladog napadača. Domaćima je trebalo 50 minuta da povećaju vodstvo. Francuz Ludovic Giuly strijelac je za 2:0 u 58. minuti. Utakmicu je zaključio Andres Iniesta pogotkom devet minuta prije kraja.

Palma de Mallorca svjedočila je odličnoj utakmici dva kraljevska kluba. Real Club Deportivo Mallorca ugostila je Real Madrid Club de Futbol. U sedmoj minuti bivši napadač Barcelone Maxi Lopez previše je sebičan i umjesto da proslijedi loptu puca po golu, no udarac je preslab za Casillasa. Novopridošli napadač Madrižana Higuain sam izbija pred Moyu koji brani njegov udarac. Velika šansa za Real u 18. minuti. Maxi Lopez ponovno prijeti u 32. minuti kada krade loptu Cannavaro. Rezultat ostaje isti. Do kraja prvog dijela još po dvije prilike na svakoj strano no gledatelji nisu vidjeli pogodak. Madrižani u nastavku uzimaju stvar u svoje ruke i pogotkom Reyesa u 77. minuti riješavaju pitanje pobjednika. Nakon toga domaćini još dva puta neuspješno prijete u 88. i 92. minuti i bodovi odlaze u Madrid.

Španjolska Primera Division, 19. kolo, 21.01.2007: Getafe - Celta de Vigo 1:0, Betis - Racing 1:1, Real Sociedad - Valencia 0:1, Levante - Athletic Bilbao 0:0, Zaragoza - Recreativo Huelva 0:0, Deprotivo - Espanyol, Barcelona - Gimnastic 3:0, Mallorca - Real Madrid 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!