Košarka

Tomas bolji od Baždarića, Perasović opet izgubio

Marko Kljaić • nedjelja, 28.01.2007.

Real Madrid Marka Tomasa u gostima je bio bolji od ViveMenorce Marina Baždarića. Roko Ukić nije dobio veliku minutažu u pobjedi Barcelone u Valenciji...

Po dvije četvrtine osvojile su obje momčadi u susretu ViveMenorce i Reala. Domaći su prvi dio dobili sa sedam poena razlike. U slijedeće dvije gosti su stvorili prednost od 13 poena u poveli ukupno sa šest. Četvrta četvrtina bila je najuzbudljivija i najizjednačenija, ali domaćini nisu uspijeli sustići zaostatak i morali su prihvatiti 15. poraz u prvenstvu. Marko Tomas je za Real ubacio 15 poena, dok je Baždarić za domaćine sakupio 14.

Barca je bila bolja u Valenciji rezultatom 74:65. Roko Ukić je na terenu proveo 11 minuta i sedam sekundi i u tom periodu ubacio samo pet poena uz stopostotni učinak. U njegovoj Barceloni najučinkovitiji bio je Navarro s 22 poena i osam dodavanja. Vule Avdalović je postigao najviše poena u dresu domaćih - ukupno 15.

Velimir Perasović ipak ne može bez ozlijeđenog Planinića onako lako kako je možda planirao. Danas je izgubio na gostovanju kod Polarisa. Petorica igrača kod domaćih postigli su 13 i više pogodaka uz realizaciju šuta od 67%. Još jedan važan čimbenik su bili i skokovi, pogotovo oni obrambeni. Igrači Tau Ceramice skupili su 24 skoka, osam manje od svojih protivnika i to je bila prevaga u ovoj utakmici.

Girona je kod kuće porazila Bruesu sa 12 poena razlike. Takav ishod je bio očekivan, s obzirom na to da je Girona treća na tablici dok je Bruesa 16. Dalibor Bagarić je u dresu Girone odigrao 14 minuta i u tom vremenu je postigao 10 poena, imao četiri skoka i skupio je pet osobnih pogrešaka.

Španjolska ACB liga, 28.01.2007.,19. kolo: Pamesa - Barcelona 65:74, CB Murcia - Tau Ceramica 95:90, ViveMenorca - Real Madrid 79:83, Girona - Bruesa 89:77.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!