Nogomet

Gimnastic napokon pobijedio, Barca uz pomoć suca

Marko Kljaić • nedjelja, 28.01.2007.

Prvi puta nakon 14. kola, posljednjeplasirani Gimnastic upisao je pobjedu. Drugi puta ove sezone porazili su Espanyol. Sevilla se pobjedom privremeno vratila na vrh ljestvice...

Ovaj mjesec Getafe ne zna za poraz. Tri pobjede i jedan remi u prvenstvu, te remi i pobjeda protiv Valencije u Kupu odličan su učinak momčadi iz madridskog predgrađa. Danas je pala Osasuna rezultatom 2:0. Oba pogotka je postigao Daniel Gonzalez Guiza i to oba u prvom dijelu. Prvi je postigao u 26. minuti, a drugi u 45.

Gimnastic je napokon upisao pobjedu i sa velikih 4:0 otprašio Espanyol natrag u Barcelonu. Četiri različita strijelca postigli su četiri pogotka. U devetoj minut Portillo je doveo Gimnastic u vodstvo. U 19. Campano povisuje na 2:0 iz najstrože kazne. Sedam minuta nakon drugog pao je i treći pogodak. Strijelac je bio Pinilla. Dvije minute prije odlaska na odmor Navas postavlja konačnih 4:0.

Kako i priliči momčadi koja cilja na naslov prvaka, Sevilla je u gostima pobijedila Levante. Utakmica je bila odlična i gledatelji su vidjeli čak šest pogodaka. Prvi od njih šest postigao je Kanoute nakon 34. minuta igre. Ruski napadač Kerzhakov povećao je vodstvo u 55. minuti. Autogolom Tommasija nakon 66 minuta igre Sevilla je povela 3:0. Sa pogocima Dehua i Reggija Levante je smanjio na 3:2. Alvaro je u 76. minuti postavio konačan rezultat i osigurao Sevilli tri boda.

Mallorca je nakon četvrtog kola napokon upisala pobjedu pred domaćim navijačima. Protiv Recreativa su poveli 2:0 u prvom dijelu golovima Ballesterosa i Nunesa. Drugi dio susreta nije bio za navijače sa slabim živcima. Već u 49. minuti je Juanma smanjio vodstvo otočana i povećao pritisak na domaće igrače. Strijelac prvog pogotka Ballesteros isključen je deset minuta prije kraja susreta, ali Recreativu to nije bilo dovoljno da uzmu barem bod s današnjeg gostovanja.

Sociedad i dalje ne zna za pobjedu. Današnji derbi začelja pripao je gostima iz Biblaa. Athletic je poveo u 12. minuti golom Iraola. U 36. Prieto je imao priliku izjednačiti rezultat iz najstrože kazne, no golman Aranzubia brani njegov udarac. Iraola je postigao i drugi pogodak za svoju momčad i donio Athleticu tri velika boda u utrci za ostanak u ligi.

Čini se da Zaragoza polako zaostaje u borbi za vrh tablice. Na domaćem travnjaku su ispustili dva boda u utakmici protiv Deportiva. Deportivo ove sezone ne briljira i nalazi se u donjem dijelu ljestvice, ali danas su odigrali hrabro i osvojili bod u gostima. Taborda je šokirao domaćo publiku u 20. minuti. Isti igrač šokirao je svoje navijače u 79. minuti kada je napravio prekršaj u kaznenom prostoru. Diego Milito preuzeo je odgovornost na sebe i sa bijele točke izjednačio rezultat.

Barcelona je s 3:1 pobijedila Celtic, no to je bilo teže nego što pokazuje rezultat. Fenomenalni Saviola postigao je vodeći pogodak u 34. minuti. Gosti su izjednačili z kaznenog udarca u 67. minuti. Strijelac je bio Nene. Domaći su poveli iz drugog kaznenog udarca na susretu koji je realizirao Ronaldinho 12 minuta prije kraja. Svi na stadinu su sa čuđenjem gledali glavnog suca koji je dosudio nepostojeći jedanaesterac za domaćine. Pobjedu momčadi Franka Rijkaarda potvrdio je Ludovic Giuly čeitiri minute prije posljednjeg sučevog zvižduka.

Zahuktala Valencia stigla je u Sevillu Betisu u goste i nije se provela onako kako je očekivala. Šišmiši su poveli u 10. minuti. Strijelac za 1:0 je bio David Villa. Slavlje gostiju je trajalo samo pet minuta. Brazilac Robert pogotkom je vratio utakmicu na početak. Mreže su mirovale sve do 69. minute kada je ponovno Robert zatresao mrežu Santiaga Canizaresa. Ovaj puta pogodio je s bijele točke iako je gostujući vratar odabrao pravu stranu. Betis je ovom pobjedom preskočio Levante i trenutno nije u zoni ispadanja, dok je Valencia ostala četvrta.

Španjolska Primera Division, 20. kolo, 28.01.2007: Getafe - Osasuna 2:0, Gimnastic - Espanyol 4:0, Levante - Sevilla 2:4, Mallorca - Recreativo 2:1, Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:2, Zaragoza - Deportivo la Coruna 1:1, Barcelona - Celta de Vigo 3:1, Real Betis - Valencia 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!