Nogomet

Poraz Reala, vratio se Eto'o

Marko Kljaić • nedjelja, 04.02.2007.

Slabom predstavom protiv Sociedada Sevilla je uspjela uzeti samo bod. Recreativo nastavlja s odličnim igrama u posljednje vrijeme i upisuje pobjedu protiv Villarreala. Betis je iznenadio Athletic u Bilbau, Gimnastic je uzeo bod Celti u Vigu, a Racing je kod kuće bio bolji od Getafea...

Sinama - Pongolle je ove sezone stigao u Recreativo iz Liverpoola gdje nije bilo mjesta za njega. Promijena klime nije mu smetala i dobro se uklopio u novu momčad. Danas je svojim šestim golom ove sezone sudjelovao u pobjedi od 2:1 nad Villarrealom. Recreativa je poveo golom koji je stvarno bio neobičan. Juanma je uputio jednu dugu loptu sa samog centra igrališta koju golman Villarreala Vieira nije mogao kontrolirati i domaćini su vodili 1:0. Na samom početku drugog dijela Sinama - Pongolle povisuje na 2:0. Bivši igrač Milana i Stutgartta, Jon Dahl Tomasson svojim prvim pogotkom u dresu Žute podmornice uspio je samo ublažiti poraz svoje momčadi.

Sevilla je ušla u laganu igračku i rezultatsku krizu. Danas su ugostili jednu od najslabijih momčadi u prvenstvu i remizirali 0:0. Prvi dio su odigrali puno bolje od protivnika iz San Sebastiana, no napadački dvojac Kerzhakov i Luis Fabiano nije se baš iskazao. U nastavku su po jednu priliku imali gosti i domaćini preko Kovačevića i Kerzhakova, ali se rezultat nije mijenjao. Domaći navijači ostali su razočarani igrom svojih ljubimaca, dok gosti mogu biti zadovoljni bodom koji nose kući s teškog gostovanja.

Racing je i četvrtu utakmicu zaredom ostao neporažen. Dva remija i dva poraza daje nadu navijačima iz Santandera za miran nastavak sezone. S druge strane, Getafe je nakon odličnih igara u siječnju prvom utkamicom u novom mjesecu upisao i prvi poraz. Argentinski branič Ezequiel Marcelo Garay dobro je pratio ubacivanje Munitisa i smjestio loptu iza leđa usporenog vratara Pata već u šestoj minuti. Pola sata nakon pogotka Munitis je mogao povećati vodstvo ali je neprecizan. Rezultat se do kraja nije više mijenjao iako je Munitis još u dva navrata mogao matirati vratara Getafea.

U sve većoj krizi je i Celta koja i dalje ostaje vrlo blizu zoni ispadanja. Danas su na domaćem travnjaku Balaidos stadiona ugostili Gimnastic koji je uvjerljivo najslabija momčad lige. Gledatelji su čekali pogodak sve do 50. minute kada je Borja Oubina sjajnim udarcem glavom matirao Bizarrija i doveo Celtu u vodstvo. I drugi pogodak na utakmici postignut je glavom, no ovaj je domaće navijače zavio u crno. U 76. minuti je Pinilla odlično probio lijevu stranu, ubacio loptu na koju je natrčao Portillo i postavio konačnih 1:1.

Dva kluba koja se bore da izbjegnu donji dio ljestvice, Athletic i Betis odigrali su danas vrlo tvrdu utakmicu s malo prilika. Na žalost domaćih navijača Betis je bio uspješniji i uzeo bodove. Gosti su poveli dosta rano, već u 18. minuti. Strijelac vodećeg pogotka bio je brazilski napadač Robert. Petnaest minuta prije kraja utakmice Pancrate je povećao vodstvo Betisa i riješio pitanje pobjednika. U sudačkoj nadoknadi je Urzaiz iz kaznenog udarca uspio samo ublažiti poraz domaćina.

Gledatelji na Santiago Bernabeu doživjeli su šok već u devetoj minuti. Diarra ruši Tommassija u kaznenom prostoru i sudac bez ikakve diskusije pokazuje na bijelu točku. Salva gađa točno po sredini Casillasovog gola i dovodi Levante u vodstvo. U prvom dijelu su Diarra i van Nistelrooy imali priliku izjednačiti rezultat ali nisu u tome uspjeli. Pet velikih prilika imali su domaćini u nastavku susreta no Raul jednom, te van Nistelrooy čeitiri puta nisu bili najprisebniji. Levante je večeras uzvratio Madrižanima za visoki poraz od 4:1 u prvom dijelu prvenstva.

Loš dan vodećeg trojca zaključila je Barcelona remijem u Osasuni. Na početku susreta Osasuna je imala dvije prilike koje nisu iskoristili Savo Milošević i David Lopez. Prvu priliku za Barcelonu imao je Saviola četiri minute prije odlaska na odmor, no rezultat se nije mijenjao. Uz još jednu izglednu priliku Saviole, najuzbudljiviji trenutak drugog dijela susreta zbio se u 85. minuti kada je u igru nakon višemjesečne pauze zbog ozljede ušao Samuel Eto'o. Utakmica je na kraju završila bez pobjednika rezultatom 0:0.

Španjolska Primera Division, 4.2.2007, 21. kolo: Athletic Bilbao - Real Betis 1:2, Celta de Vigo - Gimnastic 1:1, Racing Santander - Getafe 1:0, Recreativo Huelva - Villarreal 2:1, Sevilla - Real Sociedad 0:0, Real Madrid - Levante 0:1, Osasuna - Barcelona 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!