Nogomet

Celta tone sve dublje

Marko Kljaić • nedjelja, 11.02.2007.

Igrači Celte su i nakon današnje utakmice teren napustili pognute glave. Na domaćem terenu pobijedio ih je Espanyol. U derbiju dana Getafe je bio bolji od Valencije. Gimnastic je upisao već petnaesti poraz u prvenstvu...

Bez većih problema je Espanyol na gostovanju u Vigu došao do bodova. Do vodstva su došli u 23. minuti kada je mrežu domaćina zatresao Luis Garcia. Urugvajac Walter Pandiani pogotkom u 57. minuti riješava pitanje pobjednika. Domaći su ostali s igračem manje u 72. minuti kada je drugi žuti karton na utakmici zaradio Rumunj Sebastian Tamas. Ovim porazom Celta je pala na 18. mjesto i nalazi se u zoni koja vodi u niži rang natjecanja.

Celtin poraz iskoristili su igrači Levante koji su u Valenciji na domaćem terenu bili bolji od Recreativa. Veći dio drugog poluvremena domaćini su igrali s igračem manje jer je Dehu isključen u 51. minuti. S dva pogotka Salvadora Balleste u 16. i 42. minuti Levante je došao do velikog vodstva. Nakon isključenja Deha gosti iz Huelva vrše pritisak i već u 54. minuti smanjuju rezultat. Sinama Pongolle iz najstrože kazne pogađa za 2:1. Do kraja utakmice Recreativo ima nekoliko velikih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

Veliki derbi dana odigrali su Getafe i Valencija. Nakon što su Šišmiše izbacili iz Kupa, Getafe je i danas osramotio svoje goste. S velikih 3:0 pokazali su da su trenutno bolja momčad. Sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu. Samo minutu nakon odmora Cotelo dovodi domaće u vodstvo. Na listi strijelaca pridružio mu se Guiza dvanaest minuta nakon početnog vodstva. Za konačnih 3:0 pogodak je postigao Nacho u 80. minuti.

Uzbudljivo je bilo u Tarragoni gdje je posljednjeplasirani Gimnastic ugostio Osasunu. Gosti su došli u vodstvo golom Cuellara u 12. minuti. Portillo je razveselio domaće navijače u 34. minuti i probudio nadu u pobjedu. U nastavku Navas postiže drugi pogodak za Gimnastic i domaći navijači nadaju se četvrtoj pobjedi u prvenstvu. No, samo dvanaest minuta nakon vodstva, Gimnastic je primio drugi pogodak. Na 2:2 je izjednačio Roberto Soldadou 71. minuti. Isti igrač zavio je Nou Estadi u crno u 75. minuti postavivši konačnih 3:2 za goste.

Nakon tri utakmice bez poraza Zaragoza je gostovala kod Mallorce i ubilježila sedmi poraz. Nakon što je prvih 45 minuta završilo miroljubivo u drugom dijelu su gledatelji vidjeli tri pogotka. Diego Millito postiže svoj 14. pogodak u prvenstvu i gosti vode s 1:0. Obrambeni igrač Mallorce Jose Carlos Nunes izjednačuje rezultat nakon samo dvije minute. Sedam miuta prije kraja Boško Janković donosi pobjedu Mallorci i vrlo važna tri boda.

Villarreal na domaćem terenu ove sezone igra vrlo slabo. Danas su četvrti puta poraženi na El Madrigalu. S 2:0 bolji je bio Deprotivo iz Corune. Prvi pogodak bio je autogol Brazilca Marcosa Senne. U 37. gosti umalo povećavaju vodstvo, no okvir gola zaustavio je udarac Angela Arizmendija. Konačan rezultat postavio je prekrasnim pogotkom veznjak Joan Verdu na dodavanje Arizmendia u 78. minuti.

Na Camp Nou Barcelona je ugostila Racing i došla do pobjede puno teže nego što se očekivalo. U 24. gosti su mogli i povesti iz kaznenog udraca, no Victor Valdez obranio je udarac Garaya. To budi domaće igrače, ali iz nekoliko prekrasnih prilika ne uspijevaju postići pogodak. S obzirom na to da u prvom poluvremenu nije išlo iz igre, Ronaldinho je odlučio dovesti Barcelonu u vodstvo iz slobodnog udarca. To mu je uspijelo prekrasnim udarcem u 50. minuti. Ronaldinho je i riješio pitanje pobjednika svojim 15. pogotkom u prvenstvu i drugim na utakmici u 67. minuti.

Atletico Madrid opravdao je ulogu favorita u večerašnjoj utkamici protiv Athletica iz Bilbaa. Domaći navijači sigurno su priželjkivali i puno lakšu pobjedu i s većom gol razlikom, no tri boda su ono najbitnije u cijeloj priči. Utakmicu je odlučio argentinski napadač u redovima domaćih Sergio Leonel Aguero pogotkom u 64. minuti.

Španjolska Primera Division, 11.2.2007, 22. kolo: Celta de Vigo - Espanyol 0:2, Gimnastic - Osasuna 2:3, Getafe - Valencia 3:0, Levante - Recreativo 2:1, Mallorca - Zaragoza 2:1, Villarreal - Deportivo la Coruna 0:2, Barcelona - Racing Santander 2:0, Atletico Madrid - Athletic Bilbao 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!