Košarka

Velika pobjeda Gran Canarie u Madridu

Marko Kljaić • subota, 10.03.2007.

Gran Canaria bila je potpuni autsajder u večerašnjoj utakmici, no Real Madrid je zadnjih nekoliko kola u krizi i ponovno su poraženi. U drugoj utakmici večeri Barcelona je, također na gostovanju, pobijedila Caju San Fernando...

Roko Ukić je nakon nekoliko vrlo dobrih kola danas uzeo dan odmora. Na parketu je proveo skoro 11 minuta i nije bio previše učinkovit. Uspio je pogoditi samo jednu tricu i jedno slobodno bacanje, što znači da je skupio četiri poena. Ponovno je najuspješniji u redovima Katalonaca bio Slovenac Laković (19 poena, dva skoka i četiri dodavanja). Grk Kakiouzis ubacio je 17, a domači igrač Navarro 16 poena. Kod domaćina šuterski su bili vrlo raspoloženi Alexander s 24 poena i Videnov s 21 poenom. Bruno Longin je za 17 minuta igre imao tri promašena šuta i samo jednu uhvaćenu loptu.

Oko 6800 gledatelja gledalo je dominaciju Barcelone u prvih 20 minuta igre. Katalonci su bili posebno raspoloženi u drugoj četvrtini kad su stvorili prednost od 10 poena i na odmor otišli s vodstvom 52:40. Domaćini su kontrolirali igru samo u trećoj četvrtini, no tada su uspijeli smanjiti zaostatak za samo tri poena. Posljednji dio bio je izjednačen i igrači Duška Ivankovića upisali su novu pobjedu nešto lakše nego se to očekivalo.

Lošom igrom u zadnjih deset minuta susreta Real je razočarao domaću publiku i upisao novi poraz. Domaćini su vodili kroz cijeli susret i sve se činilo da će Gran Canaria otputovati samo s jednim bodom. No, igrači Reala gube koncentraciju u zadnjih deset minuta i gosti slave rezultatom 85:82. Louis Bullock s 18 poena ponovno je najuspješniji u momčadi Reala. Marko Tomas proveo je na parketu 21 minutu i pogodio je samo jedan šut iz igre, imao jedno dodavanje i dva skoka.

Kod gostiju su čak petorica igrača ubacili više od 10 poena. Predvodio ih je Amerikanac Jimmie Hunter sa 17 poena. Irac u dresu Gran Canarie Jim Moran imao je vrlo dobru večer. Promašio je samo jedan šut za tri poena i sveukupno je ubacio 15 poena. Uz to je imao tri skoka i jedno dodavanje. Gran Canaria je ubilježila 13. pobjedu, a Real peti poraz. Madrižani su ponovno dali priliku Tau Ceramici da im se pridruže na čelu ljestvice.

Španjolska ACB liga, 10.03.2007, 24. kolo: Caja San Fernando - Winterthur F.C. Barcelona 85:95, Real Madrid - Gran Canaria Grupo Dunas 82:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!