Košarka

Hrvati raspoloženi

Marko Kljaić • nedjelja, 11.03.2007.

Naši košarkaši u španjoskoj ACB ligi danas su imali vrlo dobar dan. Baždarić i Stojić su prevodili ViveMenorcu u pobjedi nad Pamesom. Banić je bio jedan od boljih u redovima Bilbaa. Jedini je Planinić imao nešto skromniji učinak u porazu Tau Ceramica kod Joventuta...

Derbi začelja odigrali su u Bilbau domaći Lagun i Grupo Capitol iz Valladolida. Domaćini su došli do pobjede kontrolirajući igru kroz cijeli susret. Jedan od najzaslužnijih za današnju pobjedu bio je i Zadranin Marko Banić koji je odigrao više od 28 minuta. Za to vrijeme ubacio je 12 poena, imao pet skokova i jedno dodavanje. Više poena od njega ubacio je samo Predrag Savović (15p). Kod Valladolida 12 je ubacio Gomis, a po 10 poena su ubacili Giedraitis, Hopkins i Eley.

Fuenlabrada je pred 4900 domaćih navijača odlično otvorila utakmicu i dobila prvi dio rezultatom 36:17. Gosti se nisu oporavili od silovitog starta Fuenlabrade i u nastavku nisu uspjeli smanjiti veliki zaostatak. Presudan je bio broj pogođenih trica u čemu su domaći prednjačili s 15 ubačenih, dok su gosti pogodili samo osam iz 20 pokuašaj. Saul Blanco bio je naraspoloženiji kod pobjednika s 20 poena promašivši samo jedan od šest šuteva za tri poena. U dresu Murcie se posebno isticao Marcus Fizer s 24 ubačena poena, dva skoka i dva dodavanja.

Keramičari su stigli u Badalonu na teško gostovanje kod Joventuta i nisu se dobro proveli. Čvrsta obrana domaćina dozvolila im je samo 67 ubačenih poena. Svaka momčad dobila je po jednu četvrtinu, s time da je odlučujuća bila posljednja u kojoj su igrači Joventuta ubacili 26 poena naprema 9 poena gostiju. Iako je cijela domaća momčad odigrala vrlo dobro, treba istaknuti učinak Rudya Fernandeza : 20 poena, pet skokova i četiri dodavanja. Vrlo dobri su bili i Bennett (17 poena) i Archibald (15 poena, šest skokova). Planinić se nije danas naigrao u dresu Tau Ceramice. Za nešto manje od 23 minute ubacio je samo šest poena, uhvatio tri odbijene lopte i imao jedno dodavanje.

ViveMenorca je danas bila bolja od Pamese u svim dijelovima igre i zasluženo je odnijela pobjedu. Domaćini su dobili prvu i četvrtu čevrtinu, dok su središnje dvije pripale gostima. Odličnu utakmicu odigrali su Marino Baždarić i Mario Stojić. Baždarić je bio drugi strijelac susreta s 20 poena, no uz to je sakupio i pet dodavanja. Stojić je imao dva poena manje, ali i šest skokova i tri dodavanja. Najbolji strijelac susreta bio je igrač Pamese Milojević s 21 poenom, dok je Douglas ubacio 20 poena.

Unicaja je opravdala ulogu favorita u današnjem susretu i s 23 poena razlike razbila je Granadu. Gosti su na kraju utakmice imali više skokova, no šut iz igre i sa linije slobodnih bacanja bio im je vrlo slab i nisu mogli ravnopravno parirati raspoloženim domaćinima. Unicaja je uz bolji šut bila i bolja u broju dodavanja. Skupili su ih 24, 15 više od svojih protivnika. Bernando Rodriguez s 21 poenom bio je najboji kod domaće momčadi u kojoj su se svi igrači upisali u strijelce. Najbolji kod Granade su bili Andrea Pecile s 20 poena i Jesus Fernandez s 12 poena i 12 skokova.

Španjolska ACB liga, 11.3.2007, 24. kolo: Lagun Aro Bilbao - Grupo Capitol Valladolid 71:64, DKV Joventut - Tau Cermaica 79:67, Alta Gestion Fuenlabrada - Polaris World CB Murcia 98:80, Unicaja - C.B. Granada 96:73, Vivemenorca - Pamesa Valencia 100:89.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!