Košarka

Barca bolja od Reala

Marko Kljaić • subota, 17.03.2007.

Tjedan dana nakon što su se susreli na nogometnom terenu, dva najveća suparnika u španjolskom sportu susreli su se i na košarkaškom parketu...

Pobjeda Barcelone nije bila lagana ali je sigurno bila slatka protiv najvećeg rivala - Real Madrida. Plavo-crveni su prvih 20 minuta bili bolji i na odmor su otišli s vodstvom 34:25. U drugih 20 minuta gosti kreću odlučnije, te polako smanjuju zaostatak Barcelona. No, njihov trud nije bio dovoljan da sustignu protivnike i na kraju su poraženi rezultatom 73:68.

Danas je u redovima Barcelone posebno bio raspoložen Rodrigo De la Fuente s 15 poena i sedam skokova. Roko Ukić je za 14 i pol minuta igre ubacio samo šest poena, promašivši sva tri pokušaja za tricu. Madrižane je predvodio Felipe Reyes sa 16 poena i tri skoka. Naš Marko Tomas nije mu bio od velike pomoći, jer za osam minuta igre nije ubacio niti jedan poen.

Deset minuta u trećoj četvrtini bilo je dovoljno Valladolidu da razbije otpor Fuenlabrade i da osmi puta ove sezone upiše pobjedu. Nakon prvog dijela činilo se da će gosti kući s punim plijenom. U trećoj četvrtini domaćini počinju igrati obranu i rade razliku od 14 poena. Posljednja četvrtina bila je potpuno izjednačena i Valladolid na kraju slavi sa 71:63.

Amerikanac Bud Eley je za domaću momčad uhvatio čak 13 odbijenih lopti i uz to sakupio 11 poena. Od njegovih suigrača jedino je Joseph Gomis imao više poena - njih 16. Salva Guardia (11 poena i osam skokova) i Jose Paraiso (12 poena) jedini su zadovoljili u momčadi Fuenlabrade.

Niti Granada nije bila bolji domaćin od Barcelone i Valladolida. Njihova pobjeda nad Bruesom je bila sasvim očekivana iako su prvih deset minuta bili puno bolji. Zaostatak od 10 poena iz prve čevrtine domaći već nadoknađuju u drugoj. U trećoj i četvrtoj dionici samo povećavaju prednost koja se do kraja utakmice popela na +12.

Od petorice igrača u redovima Granade koji su ubacili više od deset poena najviše je skupio Andrea Pecile (21 poen i pet dodavanja), dok je Junyent utz 11 poena imao i 13 skokova. Michael Bradley je za poraženu momčad ubacio 18 poena i imao sedam skokova.

Posljednju utakmicu večeri odigrali su Pamesa i Unicaja. Gosti nisu imali nikave šanse u večerašnjoj utakmici. Uspjeli su dobiti samo treću dionicu, ali četiri pogotka prednosti iz tog dijela susreta nije bio ni približno dovoljan za pobjedu. Milojević sa 14 i Oliver s 13 poena bili su najbolji kod domaćina, a goste su predvodili s 18 i Santiago sa 17 poena.

Španjolska ACB liga, 17.3.2007, 25. kolo: C.B. Granada - Bruesa GBC 80:68, Grupo Capitol Valladolid - Alta Gestion Fuenlabrada 71:63, Winterthur F.C. Barcelona - Real Madrid 73:68, Pamesa Valencia - Unicaja 74:66.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!