Tenis

Đoković bez konkurencije

Deni Kirinčić • nedjelja, 07.01.2007.

Mladi tenisač Novak Đoković potvrdio je status prvog nositelja osvojivši ATP turnir u Adelaideu nakon uzbudljivog finala protiv Chrisa Guccionea i tako osvojio svoj treći naslov u karijeri...

Nakon još jednog naslova možemo slobodno reći da će Novak Đoković, ukoliko nastavi ovakvim tempom, doći do Topa 10. Nakon odlične igre tokom cijelog turnira, Đoković je tako nastavio i u finalu u kojem nije imao prelagan posao jer je Chris Guccione pokazao istu igru kojom je došao do finala.

Đoković je krenuo bolje i prvi set je lako uzeo sa 6:3 nakon što je dva puta oduzimao servis protivniku. Drugi set je protekao bez oduzimanja servisa jer su oba igrača bila iznikno uvjerljiva na svoj servis, te se konačna odluka tražila u tie breaku kojeg je Guccione dobio sa 8:6.

U trećem setu, Đoković je bio taj koji je prvi stekao prednost oduzevši servis Guccioneu u prvom gemu, a kod 3:1 uslijedio je novi break za 4:1. Ipak, Guccione je vratio jedan break i došao do 4:3, ali to je bilo sve što je Australac napravio. Nakon spašavanja break lopte, Đoković je iskoristio svoju treću meč loptu i uzeo prvi naslov u 2007. godini, ali zasigurno nei posljednji.

Đoković nije krio zadovoljstvo:"Ovo mi je treći naslov u četvrtom finalu i ovo je zaista posebna pobjeda jer mi daje puno samopouzdanja uoči Australian Opena. Nadam se da ću nakon nekoliko dana odmora biti potpuno spreman za Melbourne."

Đoković je nakon finala pojedinačnog dijela igrao i finale parova. Zajedno sa Radekom Štepanekom odigrao je još jedan težak i uzbudljiv meč protiv Wesleya Moodiea i Todda Perryja. Nakon duge borbe, bolji sa 6:4, 3:6, 15:13 bili su Moodie i Perry.

ATP Adelaide, 7.1.2007., finale, :Novak Đoković (SRB, 1) - Chris Guccione (AUS, WC) 6:3, 6:7(6), 6:4.

ATP Adelaide, 7.1.2007., finale, parovi, :Moodie / Perry (RSA/AUS) - Đoković / Štepanek (SRB/CZE) 6:4, 3:6, 15:13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!