Zimski sportovi

Larsson vodi, Ivica odustao

Goran Tomičić • nedjelja, 07.01.2007.

Nakon prve vožnje slaloma u Adelbodenu vodeći je Markus Larsson ispred Raicha i Palendera. Staza je bila jako mekana i zbog toga je bilo mnogo odustajanja, a među njima je bio i Ivica Kostelić...

Na mekanim stazama velika prednost je dobar startni broj, a to je iskoristio Larsson, koji je sa startnim brojem jedan dobro vozio i došao do prednosti. Raich je u gornjem dijelu napravio jednu grešku, ali je uspio nadoknaditi i doći na drugu poziciju sa samo pet stotinki zaostatka za Larssonom. Palander je vozio agresivno i ima mali zaostatak uoči druge vožnje. Dobre izglede za pobjedu ima i Matt, a petoplasirani Rocca se može uključiti u borbu za postolje.

Ivica Kostelić je krenuo preagresivno i odmah u gornjem dijelu je zapeo za vrata i odustao. Njegovo odustajanje je posljedica pristupa, ali mnogo skijaša je odustalo zbog mekanog snijega. Drugu vožnju neće vidjeti vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Svindal, te nekoliko favorita za pobjedu u slalomu (Grandi, Myhrer, i Ligety), dok Talijan Peter Fill nije nastupio.

Vezane vijesti

Adelboden, slalom, prva vožnja
1. Markus Larsson (Šve) 52:38
2. Benjamin Raich (Aut) 52:43
3. Kalle Palander (Fin) 52:64
4. Mario Matt (Aut) 52:72
5. Giorgio Rocca (Ita) 53:04
6. Pierrick Bourgeat (Fra) 53:19
7. Jens Byggmark (Šve) 53:44
8. Cristian Deville (Ita) 53:58
9. Felix Neureuther (Nje) 53:65
10. Rainer Schoenfelder (Aut) 53:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!