Nogomet

Italija ponovno ima nogomet, navijače samo rijetki

Bruno Blumenschein • četvrtak, 08.02.2007.

Šest milijuna eura gubitka po otkazanom kolu za klubove je bilo previše i njihov pritisak na Talijanski nogometni savez je urodio plodom jer je povjerenik Saveza Luca Pancalli, obznanio kako se talijansko prvenstvo nastavlja nadolazećeg vikenda...

Pritisak klubova na Talijanski nogometni savez za nastavak prvenstva je urodio plodom, ali tek nakon što je Savez, uz potporu političkih snaga, na snagu donio "drakonski" zakon o sigurnosti na nogometnim travnjacima. Tako će se utakmice 23. kola Serie A i B odigrati 10. i 11. veljače, dok će otkazane utakmice 22. kola biti na rasporedu najvjerojatnije u mjesevu travnju.

Koliko je za klubove pozitivna odluka o povratku nogometa na talijanske travnjake, negativna je odluka od koje Pancalli neće odustati po kojoj navijači ne mogu na stadion dok taj stadion nije prošao test sigurnosti, "Legge Pisanu".

"To je vrlo jasna i konačna odluka. Od danas, stadioni koji nemaju zadane standarde neće moći otvoriti svoja vrata navijačima.", rekao je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato, a povjerenik Pancalli je izjavio: "Mislim da bi bila greška da ne nastavimo prvenstvo ovaj vikend nakon što se u proteklih nekoliko dana stvorila pozitivna atmosfera i prihvaćanje odgovornosti na svim razinama.".

U talijanskoj prvoj ligi samo četiri stadiona zadovoljavaju standarde zadane novim zakonom, dok je u drugoj ligi taj broj još manji. Tako će samo stadioni u Torinu (Olimpico), Sieni (Stadio Franchi), Rimu (Olimpico) i Palermu (Barbera) moći primati navijače dok se za ostale očekuje kako će biti potrebno oko mjesec dana dok se ne prilagode zahtjevima Saveza.

To se ne odnosi na milanski San Siro na kojem se radovi neće završiti do mjeseca rujna ove godine zbog čega će Milan i Inter ostatak domaćih utakmice ove sezone igrati pred praznim tribinama. Na potezu su čelni ljudi klubovi, koji najavljuju kako već imaju spreman odgovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!