Tenis

Ruskinje preživjele "ruski rulet"

Deni Kirinčić • četvrtak, 08.02.2007.

Treći dan WTA turnira u Parizu ponudio nam je nekoliko odličnih susreta u kojima su nositeljice imale jako težak posao, posebice povratnica i prva nositeljica Justine Henin kojoj su bila potrebna tri seta. Ruskinje Svjetlana Kuznjecova i Dinara Safina za prolaz su trebale ići čak do tie-breaka u trećem setu...

Henin je loše započela, ali kad je krenula više nije stala protiv Francuskinje Emilie Loit koja je pala s 3:6, 6:2, 6:2. Ključni break u trećem setu došao je kod 3:2 i nakon toga toga više nije ispustila niti gem. Henin je tako ostvarila svoju prvu pobjedu 2007. sezone. Belgijka je posebice bila uspješna na servisu ispalivši 14 aseva i samo jednu dvostruku pogrešku. Za prolaz u polufinale igrat će protiv pobjednice susreta Jekaterine Bičkove i Tatiane Golovin.

Golovin je ostvarila jednu od lakših pobjeda trećeg dana. Ona je s lakih dva puta po 6:2 nadigrala mladu nadu francuskog tenisa Alize Cornet. Osma nositeljica Ana Čakvetadze najlakše je obavila svoju zadaću sa 6:2, 6:0 protiv Olge Pučkove.

Vezane vijesti

Španjolka Anabel Medina Garrigues razočarala je domaćine pobjedom protiv Severine Bremond kojoj nije pomogla niti glasna podrška publike. Iako je drugi set lako mogao otići na njezinu stranu, Bremond je završila bez osvojenog seta (6:2, 7:5). Bremond je kasnije našla utjehu u paru sa Stephanie Cohen Aloro. One su sa 6:4, 7:6(5) bile bolje od Julije Bejgelzimer i Agnes Szavay.

Poslasticu dana priredile su nam dvije Ruskinje koje su odigrale dva maratonska meča. Prva je na teren izašla Safina koja je za protivnicu imala domaću tenisačicu Camille Pin koju pamtimo po ovogodišnjem Australian Openu kada je u prvom kolu skoro izbacila prvu nositeljicu Mariju Šarapovu.

Pin je odlično krenula i uzela prvi set lako sa 6:2. Safina je u drugom uzvratila istom mjerom. Presudan trenutak u drugom setu bio je pri 1:1 kada je Ruskinja spasila 0:40 na svoj servis, što joj je uvelike diglo samopouzdanje za nastavak seta kojeg je dobila lako sa 6:2. Treći set bio je prava drama. Pin je imala veliku priliku završiti meč u svoju korist, ali kao i protiv Šarapove nije uspjela. Imala je break kod 2:1, potom kod 4:3, a najveću šansu imala je kod 6:5 kada je servirala za meč. Pin je još jednom pokazala nesigurnost na servisu i dopustila Safini da izjednači na 6:6. Konačnu pobjedu Safina je uzela na svoju treću meč-loptu kod 6:5 za još jednu klimavu pobjedu.

Zadnji meč večeri protegao se sve do ponoći. Kao i Safina, Kuznjecova je svoju pobjedu izborila u tie-breaku trećeg. Slovenka Katarina Srebotnik nije bila lagan protivnik, a to je pokazala u prvom setu koji je iznenađujuće prošao bez oduzimanja servisa. Srebotnik je pokazala raznovrsnost svoje igre miješajući udarce s osnovne crte s igrom na mreži, a nerijetko je završavala poene laganim skraćenim lopticama, a s tom igrom je zasluženo i uzela prvi set sa 7:4 u tie-breaku.

U drugom je nastavila gdje je stala oduzevši servis Ruskinji odmah na početku kod 1:0. Ipak, Kuznjecova je počela sve bolje igrati i počevši kontrolirati susret izjednačila je rezultat u setovima sa 6:4. Treći je bio izjednačen do 3:3 kada Kuznjecova koristi šansu za break, a malo kasnije i potvrđuje break za 5:3. Spasivši meč-loptu, Srebotnik je držala servis za 5:4, a malo kasnije iskoristila dekoncentraciju Kuznjecove za izjednačenje na 5:5.

Ponovno se išlo do tie-breaka nakon što su obje bez problema odservirale svoj gem. U tie-breaku Kuznjecova je jurnula na 3:0, a Srebotnik je malo kasnije izjednačila na 4:4. Tu je Kuznjecova napravila mini-break i as servisom došla do dvije meč lopte. Druga joj nije ni trebala...

U parovima uz malo prije spomenuti rezultat, odigran je još jedan susret. Prve nositeljice Cara Black i Liezel Huber su sa 6:1, 7:5 svladale Francuskinje Virginie Razzano i Aravane Rezai.

WTA Pariz, 7.2.2007., 1. kolo: Tatiana Golovin (FRA) - Alize Cornet (FRA, WC) 6:2, 6:2, Ana Čakvetadze (RUS, 8) - Olga Pučkova (RUS) 6:2, 6:0, Anabel Medina Garrigues (ESP) - Severine Bremond (FRA) 6:2, 7:5.

WTA Pariz, 7.2.2007., osmina finala: Justine Henin (BEL, 1) - Emilie Loit (FRA, WC) 3:6, 6:2, 6:2, Svjetlana Kuznjecova (RUS, 3) - Katarina Srebotnik (SLO) 6:7(4), 6:4, 7:6(4), Dinara Safina (RUS, 7) - Camille Pin (FRA, WC) 2:6, 6:2, 7:6(5).

WTA Pariz, 7.2.2007., 1. kolo, parovi: Black / Huber (ZIM/RSA, 1) - Razzano / Rezai (FRA/FRA, WC) 6:1, 7:5, Bremond / Cohen Aloro (FRA/FRA) - Bejgelzimer / Szavay (UKR/HUN) 6:4, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!