Tenis

Schnyder nagazila na "minu"

Deni Kirinčić • srijeda, 07.02.2007.

Već drugog dana WTA turnira u Parizu dogodilo se veliko iznenađenje. Švicarka Patty Schnyder neočekivano je poražena od kvalifikantice Jekaterine Bičkove u teška tri seta. Schnyder je ovim porazom potvrdila da nije u najboljoj formi, dok je Bičkova ostvarila jednu od većih pobjeda u karijeri i nastavila svoj niz pobjeda koji traje još iz kvalifikacija...

Malo tko je očekivao ovakav scenarij na kraju drugog dana turnira u Parizu. Schnyder je još jednom odigrala susret ispod razine na kojoj smo ju očekivali, dok je Bičkova kažnjavala svaki Švicarkin propust i zasluženo završila susret u svoju korist. Nakn što je prvi set izgubila sa 6:3, Bičkova je počela igrati agresivnije i došla do vodstva od 4:1 u drugom. Ipak, Schnyder je vratila nadu u set breakom kod 5:3, ali je još jednim lošim servis gemom darovala set Ruskinji. Bičkova je ključni break u trećem setu ostvarila kod 4:3 i lako odservirala za veliku pobjedu. Bičkova se odličnom pokazala u dugim izmjenama koje je nerijetko završavala u svoju korist s kojima je i uspjela svladati šestu nositeljicu.

Za razliku od Schnyder, Nicole Vajdišova rutinski je odradila svoj posao protiv Aravane Rezai sa 6:2, 6:1 za samo 50 minuta. U cijelom susretu Čehinja nije ponudila niti jednu break loptu, a impresivnom igrom na reternu dominirala je tokom cijelog susreta.

Vezane vijesti

Najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je Martina Müller koja je pomela lucky losera Agnieszku Radwansku sa 6:1, 6:0 iznenadivši sve prisutne s lakom pobjedom nad najvećom nadom poljskog tenisa. Malo bolje se provela Mađarica Agnes Szavay koja je sa 6:4, 6:0 poražena od Camille Pin.

Čehinja Lucie Šafarova imala je dosta težak protiv Cvetane Pironkove, ali je uspjela završiti posao u svoju korist nakon tri seta (6:3, 6:7(5), 6:3). Slovenka Katarina Srebotnik lako je sa 6:1, 6:4 slavila nad Stephanie Cohen Aloro, dok je Francuskinja Nathalie Dechy sa 6:2, 6:3 izbacila Talijanku Tathianu Garbin.

U parovima, Eleni Daniilidou i Jasmin Woehr su sa 3:6, 7:5, 6:3 iznenadile Jeanette Husarovu i Kvetu Peschke, dok su Svjetlana Kuznjecova i Nadja Petrova, te druge nositeljice Srebotnik i Safina lako prošle svoju početnu prepreku.

WTA Pariz, 6.2.2007., 1. kolo: Jekaterina Bičkova (RUS, Q) - Patty Schnyder (SUI, 6) 3:6, 6:4, 6:3, Katarina Srebotnik (SLO) - Stephanie Cohen Aloro (FRA, Q) 6:1, 6:4, Lucie Šafarova (CZE) - Cvetana Pironkova (BUL) 6:3, 6:7(5), 6:3, Nicole Vajdišova (CZE, 5) - Aravane Rezai (FRA) 6:2, 6:1, Camille Pin (FRA, WC) - Agnes Szavay (HUN, Q) 6:4, 6:0, Martina Müller (GER) - Agnieszka Radwanska (POL, LL) 6:1, 6:0, Nathalie Dechy (FRA) - Tathiana Garbin (ITA) 6:2, 6:3.

WTA Pariz, 6.2.2007., 1. kolo, parovi: Daniilidou / Woehr (GRE/GER) - Husarova / Peschke (SVK/CZE, 3) 3:6, 7:5, 6:3, Kuznjecova / Petrova (RUS/RUS) - Garbin / Krajicek (ITA/NED) 6:3, 6:0, Safina / Srebotnik (RUS/SLO, 2) - Birnerova / Medina Garrigues (CZE/ESP) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!