Nogomet

Budanu stigao Ranieri

Maja Giljanović • utorak, 13.02.2007.

Mjesec dana još nije prošlo od preuzimanja paketa dionica kluba na javnoj dražbi kojom je Tommaso Ghirardi preuzeo vlast u Parmi, a već su nastupile značajne promjene...

Naime, treneru Stefanu Pioliju te njegovom pomoćniku, kondicionom treneru kao i treneru vratara uprava se zahvalila i dovela svježu krv za pokušaj spasa sezone. Smjena je uslijedila nakon 13 ovosezonskog poraza (uz tek tri pobjede) i pada na pretposljednju, 19. poziciju na tablici (prvi poviše zone ispadanja, Chievo, bježi tri boda). Iako je Francesco Parravicini u ime igrača nakon gostovanja kod Rome na Olimpicu stao na stranu 41- godišnjeg mistera, uprava je reagirala te uoči ključne utakmice protiv Sampdorije u nedjelju dovela Claudija Ranierija.

"Imperativno moramo osvojiti sva tri boda, ali i naći načina kako pregrmiti ovaj tjedan. Pritisak navijača je golem, do pobjede moramo pod svaku cijenu, a kad nešto moraš onda se situacija obično dodatno zakomplicira.Vjerujemo da će novi trener znati smiriti igrače i izvući iz njih ono najbolje".

51- godišnji Ranieri, nekadašnji trener Cagliarija, Napolija, Fiorentine, Valencije, Atletica te Chelseaja, inače, vraća se u Serie A nakon punih 10 godina izbivanja, a vruću Parminu klupu preuzima s mjesta stručnog RAI- jevog komentatora. Naime, u veljači 2005. je nakon eliminacije od bukureštanske Steaue u Kupu UEFA u Valenciji zamijenjen Sanchez Floresom što je, uzgred budi rečeno, dobrano naplatio s pet milijuna eura odštete zbog prekida važećeg ugovora.

Jesu li dvije godine odmora povratile zlatni dodir trenera za kojeg mnogi smatraju da je postavio temelje današnjih uspjeha Chelseaja (među ostalim i dovođenjem Franka Lamparda) i hoće li pronaći načina spasiti Budanovu (posvojenu) Parmu, ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!