Nogomet

Davids blizu povratka u 'staro jato'

Tomislav Pacak • subota, 27.01.2007.

Veznjak Tottenhama Edgar Davids blizu je povratka u klub u kojem je započeo svoju karijeru - Ajax i Davids dogovorili su se oko uvjeta ugovora, preostalo je još samo da se klubovi dogovore oko odštete...

Davidsov odvjetnik, Robert Geerlings, izjavio je kako su se amsterdamski velikan i Davids dogovorili oko uvjeta 1,5-godišnjeg ugovora, ali je dodao kako se klubovi još moraju dogovoriti oko odštete.

Davids se ove sezone nije naigrao u dresu Tottenhama, pa ne čudi želja da se vrati kući, gdje bi pokušao pomoći Ajaxu vratiti primat u nizozemsku nogometu, koji su "kopljanici" izgubili proteklih godina.

33-godišnji veznjak započeo je karijeru u Ajaxu 1991. godine, a pod vodstvom Louisa van Gaala bio je standarni član jedne od najboljih ekipa u povijesti europskog nogometa. S Ajaxom je od 1994. do 1996. osvojio tri naslova prvaka, 1992. osvojio je Kup Uefe, a 1995. je stigla kruna te generacije, osvajanje Lige prvaka protiv Milana.

U ljeto 1996. godine Davids je bio među prvim 'korisnicima' Bosmanovog zakona, besplatno je prešao u Milan, no tamo nije ostavio značajniji trag. Karijeru je preporodio u Juventusu, s kojim je osvojio tri naslova prvaka (1998., 2002. i 2003.), nakratko je bio u Barceloni na posudbi, potom je završio u Interu odakle je stigao u Tottenham.

Igrao je u četiri finala Lige prvaka, a s Nizozemskom je nastupio na četiri velika natjecanja, te će njegovo iskustvo i borbeni duh sigurno pripomoći mladoj momčadi Ajaxa. Nagađa se kako odšteta ne bi trebala biti preveliki problem, amsterdamski klub popunio je budžet prodajom Rosenberga u Werder, a Tottenhamu ionako ne treba skup igrač koji ne igra puno...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!