Nogomet

Milan spreman za Ronaldinha

Tomislav Pacak • utorak, 20.02.2007.

Nakon uspješnog dovođenja Ronalda, u Milanu su se napunili optimizmom te se okrenuli potencijalnom transferu najboljeg nogometaša proteklih godina, Ronaldinha. Adriano Galliani izjavio je da je Milan spreman dovesti Barcinog čarobnjaka, ako bi se Barcelona odlučila za prodaju...

Talijanski gigant već je neko vrijeme povezivan s Ronaldinhom, a u Milanu taj interes ne žele demantirati. Galliani je u razgovoru za Sky Italia izjavio: "Igrač za naš interes i Barcelona ga je također svjesna, no ne želimo nikoga smetati. Ne mogu zamisliti da moćan i bogat klub kao Barcelona dođe do točke da bi ga prodala, no ako se to dogodi mi bi bili u najboljoj situaciji."

Galliani je još jednom iskazao zadovoljstvo dovođenjem Ronalda, a za njegov brz povratak u formu (dva pogotka Sieni) kredit je dao Milanovom laboratoriju: "Zasluge idu Milan Labu koji je uspio riješiti nekoliko njegovih fizičkih problema. Boljelo ga je nakon prvih treninga, ali to više nije slučaj."

Milanov dopredsjednik ne sumnja da je dovođenje Ronalda pravi potez: "Znao sam što kupujem. Svi su svjesni njegove tehničke kvalitete. Jednostavno sam pitao za njega i doveo ga. Posljednji veliki igrač koji je došao u Italiju je Zlatan Ibrahimović kojeg je doveo Juventus. Sada smo mi kupili pravu zvijezdu."

Galliani nije mogao izbjeći pitanja o sudbini trenera Carla Ancelottija. Iako Ancelotti ima izvrsne odnose s igračima, očito je ove sezone da je došlo do zamora trenera i momčadi, te da bi promjena osvježila ekipu. Ipak, Galliani tvrdi da sve ovisi o rezultatu: "Karijera trenera ovisi o rezultatu. Carlo je bio dobar proteklih godina. Mislim i nadam se da će tako biti i ove godine, a on ima ugovor s nama za iduću sezonu. Bio bih najsretniji čovjek na svijetu ako Ancelotti ostane s nama idućih nekoliko godina, jer to bi značilo da smo postigli sjajne rezultate."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!