Zimski sportovi

Kanađani teškom mukom, sedmica Šveđana

Tomislav Pacak • nedjelja, 29.04.2007.

Drugi dan Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu donio je prve utakmice u skupinama A i C. Iznenađenja se nisu dogodila, makar su Nijemci bili blizu boda u dvoboju s velikom Kanadom. Šveđani nisu imali takvih problema, s lakoćom su porušili Talijane, dok su Slovaci Norvežane riješili bez primljenog gola...

Skupina A: Švicarska - Latvija 2:1, Švedska - Italija 7:1

Neizvjestan dvoboj Švicarske i Latvije otišao je na stranu Latvijaca zahvaljujući pogotku Sandyja Jeannina minutu prije kraja druge trećine. Isti igrač asistirao je kod prvog gola koji je postigao Adrian Wichser, koji je uslugu uzvartio asistencijom za pobjednički gol.

Vezane vijesti

"Puno smo puta igrali s Latvijom i uvijek su to velike bitke. Pitanje je strpljenja i igranja dobre obrane. Srećom, pobijedili smo i možemo ići naprijed", izjavio je nakon utakmice kapetan Švicarske Mark Streit. Zanimljivo, trener Ralph Krueger odlučio je na gol postaviti Jonasa Hillera ispred NHL vratara Davida Aebischera, a golman HC Davosa uzvratio mu je kvalitetnom predstavom s 15 obrana. Jedini pogodak za Latviju postigao je Lauris Darzins.

Švedska se očekivano lako obračunala s Italijom, pobjedom od 7:1 Šveđani su se ugrijali za opasnije protivnike. Istina, Talijani su uspjeli čak i povesti pogotkom Giorgija de Bettina, no nakon toga igrala je samo jedna momčad.

Johan Davidsson i Fredrik Emwall postigli su po dva pogotka za Šveđane, dok su ostali strijelci bili Per Hallberg, Jonathan Hedstrom i Tony Martensson. Koliko je Švedska bila dominantna svjedoči i podatak da je talijanski vratar Andrea Carpano obranio čak 50 udaraca Šveđana, no ipak je popio sedam komada...

Skupina C: Njemačka - Kanada 2:3, Slovačka - Norveška 3:0

Nijemci su protiv Kanade opet pokazali da su sve bliže onim elitnim reprezentacijama. Kanađani su se itekako namučili da bi došli do pobjede od 3:2 koju su osigurali tek u posljednjoj trećini. Dvoboj je presudio pogodak Jamala Mayersa sredinom treće trećine, a do kraja su momci s "Javorovim listom" uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Cristoph Ullmann doveo je Nijemce u vodstvo nakon što je u mrežu pospremio svoj odbijanac, no strpljivom igrom Kanađani su izjednačili kada je Cory Murphy krasnim pasom pronašao Jamala Mayersa kojem nije bilo previše teško zabiti za 1:1.

Eric Staal potom je lijepo zabio za 2:1 Kanade, no Nijemci su gotovo odmah uzvratili preko Roberta Dietricha, nakon velike pogreške vratara Rolosona. Roloson se, međutim, kasnije iskupio s nekoliko sjajnih obrana... Kanađani su tada krenuli po pobjedu, no nije im išlo protiv raspoloženog Kotschnewa, sve dok Mayers nije svojim drugim golom riješio utakmicu.

Slovačka se s 3:0 obračunala s Norveškom. Uram je postavio Slovačku na pravi put u prvoj trećini, a samo 50 sekundi kasnije Zdeno Chara udvostručio je vodstvo Slovaka. Posao je dovršio Radivojević s igračem više, pri kraju druge trećine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!