Nogomet

Topnici devastirali Liverpool

Marin Vuković • utorak, 09.01.2007.

U samo tri siječanjska dana Liverpool je ispao iz oba engleska kup natjecanja i oba puta na tome može "zahvaliti" momčadi Arsenala. Topnici su dvjema pobjedama u kratkom razmaku rastužili Anfield, a posebno je impresivna večerašnja pobjeda izborena nakon pravog festivala pogodaka...

Ždrijeb je htio da se već u četvrtom kolu FA kupa sastanu ova dva protivnika, a dalje je mogao samo jedan. Nakon još jedne nadahnute večeri Thierryja Henryja londonska je momčad protekle subote slavila s 3:1 i plasirala se u osminu finala. Samo tri dana kasnije - isti suparnici na istom mjestu, samo u nešto slabijim sastavima. Običaj je da u manje popularnom Carling Cupu treneri daju prigodu i manje eksponiranim igračima, onima koji tijekom prvenstva uglavnom "griju klupu", pa su se sastavi bitno razlikovali od onih subotnjih.

Bez obzira na igračka imena, veliki suparnici odigrali su izrazito otvorenu utakmicu u kojoj se semafor nakon 90 minuta zaustavio kod rezultata od čak 6:3 za Arsenal. Ulogu Thierryja Henryja večeras je preuzeo Julio Baptista koji je s četiri pogotka apsolutno prvo ime susreta. Uz njegova dva, te pogotke Aliadierea i Billonga topnici su već nakon prvih 45 minuta izborili prednost od 4:1. Jedini pogodak domaćina u tom razdoblju postigao je Robbie Fowler.

Vezane vijesti

Niti u nastavku gosti nisu imali milosti prema Redsima. Julio Baptista je nastavio paranje mreže domaćina povisivši na 5:1 u 60. minuti. Liverpool golovima Gerrarda i Hyypie u 68., odnosno 80. minuti smanjuje na 5:3, ali šest minuta prije kraja Baptista zaokružuje sjajnu večer.

Arsenal se tako plasirao u polufinale, gdje ga očekuje gradski rival Tottenham, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti četvrtoligaš Wycombe i aktualni engleski prvak Chelsea. Prva utakmica na rasporedu je već sutra, dok je uzvrat u Londonu 23. siječnja. Arsenal i Tottenham igrat će 17. i 24. siječnja.

Carling Cup, četvrtfinale:
Liverpool - Arsenal 3:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!