Nogomet

Chelsea i United bez milosti

Marin Vuković • subota, 13.01.2007.

Nastavlja se utrka Manchester Uniteda i Chelseaja, nakon što su obje momčadi u današnjim susretima ubilježile uvjerljive pobjede. Najbliže njima je momčad Liverpoola koja je na gostovanju razbila Bolton, a Niko Kranjčar je u Sheffieldu dobio nešto više od pola sata...

U vrlo kratkom vremenu Aston Villa je dvaput posjetila Old Trafford i oba puta je u potpunosti nadigrana od strane Manchester Uniteda. Nakon poraza u FA kupu, današnjih 3:1 možda i nije odraz onoga što se događalo na travnjaku jer United je mogao slaviti s daleko većom razlikom. Domaći su sve riješili već u prvom poluvremenu, u kojem su imali više od 70 posto posjeda lopte i postigli sva tri gola.

U 11. minuti Ji-Sung Park je iskoristio vrlo lošu reakciju Villine obrane i smjestio loptu u donji desni kut, a samo dvije minute kasnije isti je igrač lijepo prošao desnom stranom i uposlio Michaela Carricka za povećanje prednosti. I jednom i drugom igraču to su prvi ovosezonski pogoci u Premier ligi. Dominantni Manchester pobjedu je potvrdio u 35. minuti pogotkom Cristiana Ronalda koji je izvrsno reagirao na ubačaj Garyja Nevillea. U nastavku utakmice Aston Villa je uspjela smanjiti prednost golom Agbonlahora u 52. minuti, a sve je prethodno pripremio Milan Baroš.

U redovima aktualnog prvaka Chelseaja posljednjih nekoliko dana ne cvjetaju ruže. Priča se o odlasku Josea Mourinha na kraju sezone, a i vlasnik kluba Roman Abramovič zaključao je klupsku blagajnu ne odobrivši sredstva za siječanjski prijelazni rok. Sasvim sigurno nije pomogao niti kiks u Carling kupu, odnosno remi s četvrtoligašem Wycombeom.

U takvoj situaciji kao melem na ranu došlo je gostovanje Wigana, momčadi s dna ljestvice s pet poraza u nizu, koja je Stamford Bridge na kraju napustila s četiri pogotka u mreži. Načeo ju je Frank Lampard iz slobodnog udarca u 13. minuti, a na 2:0 u 63. povisio je Arjen Robben. Sedam minuta kasnije ubačaj Didiera Drogbe vratar Chris Kirkland nespretno skreće u vlastitu mrežu, a za konačnih 4:0 u sudačkoj nadoknadi Drogbi nije bila potrebna ničija pomoć.

Liverpool će najvjerojatnije htjeti zaboraviti proteklih desetak dana i dva uvjerljiva domaća poraza protiv Arsenala, kojima su izbačeni iz oba engleska kupa. Posebno je bolan bio ovaj posljednji i šest pogodaka u mreži Dudeka, što se na Anfieldu nije dogodilo od davne 1915. godine. Nakon takve blamaže dobro vam dođe momčad na kojoj se možete "ispuhati", poput Watforda koji usamljen sjedi na samom dnu ljestvice. Danas raspoloženi Craig Bellamy otvorio je listu strijelaca u 34. minuti nakon ubacivanja Finnana, a s dva pogotka u 40. i 48. minuti posao je dovršio Peter Crouch.

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su West Ham i Fulham. Šest pogodaka, deset žutih i jedan crveni karton najbolji su dokaz kako se igralo na Upton Parku, a Hammersi će sasvim sigurno biti razočarani zbog pobjede koju su imali u rukama i zatim je ispustili u sudačkoj nadoknadi. Gosti iz Londona poveli su u 16. minuti golom Thomasa Radzinskog, ali se na odmor otišlo neodlučenim rezultatom nakon 100. premierligaškog pogotka Bobbyja Zamore. Ovaj lijepi jubilej Zamora je kasnije pokvario drugim žutim kartonom i isključenjem u 76. minuti.

Početkom drugog dijela Yossi Benayoun dovodi West Ham u vodstvo, ali se Fulham ponovno vraća golom Briana McBridea. Benayoun je još jednom precizan u 64. minuti i unatoč igraču manje činilo se da će West Ham nakon četiri kola napokon do pobjede. Sve je palo u vodu nakon preciznog udarca Phillipea Christenvala za 3:3. Bio je to njegov prvi pogodak za Fulham.

Niko Kranjčar je gostovanje Portsmoutha kod Sheffield Uniteda započeo na klupi, a ušao je u 54. minuti zamijenivši Primusa. Pompey je dugo hvatao rezultat nakon što je Quinn u 22. minuti donio vodstvo domaćima, a do pogotka su napokon došli devet minuta prije kraja. Pogrešku domaće obrane iskoristio je Gary O'Neil i postavio konačnih 1:1.

Charlton nikako ne uspijeva pronaći put izvan zone ispadanja, a u tome im neće pomoći niti novi domaći poraz. Iako su poveli golom Jimmyja Floyda Hasselbainka početkom prvog dijela, do kraja susreta Middlesbrough im je utrpao tri komada preko Cattermolea, Yakubua i Arce i odnio sva tri boda.

Jedinu utakmicu u kojoj strijelci nisu bili raspoloženi odigrali su Bolton i Manchester City. Nakon sjajne serije od pet pobjeda, Bolton je već drugu uzastopnu utakmicu bez pobjede polako gubi korak s vodećom trojkom.

U posljednjoj utakmici dana Arsenal je s 10 igrača bio bolja momčad od Blackburna i zasluženo slavio s 2:0. Već u 12. minuti isključen je Gilberto Silva jer je u sukobu s Robbiejem Savageom zamahnuo nogom prema suparničkom igraču. Unatoč tomu topnici su bili bolji, te su golovima Kola Tourea u prvom i Thierryja Henryja u drugom dijelu došli do nova tri boda.

Premiership, 23. kolo, 13.01.2007:
Manchester United - Aston Villa 3:1, Chelsea - Wigan 4:0, Watford - Liverpool 0:3, West Ham - Fulham 3:3, Sheffield United - Portsmouth 1:1, Charlton - Middlesbrough 1:3, Bolton - Manchester City 0:0, Blackburn - Arsenal 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!