Nogomet

Julio Baptista jednoga svojima, a dva protivniku

Marin Vuković • srijeda, 24.01.2007.

Ako pitate Julia Baptistu, put od tragičara do heroja traje manje od sat vremena. Nakon prvog poluvremena i zaostatka od dva pogotka, Arsenal se upravo zahvaljujući golovima 26-godišnjeg Brazilca vratio u utakmicu i izborio povoljan rezultat za uzvrat na Emiratesu...

Arsene Wenger je ostao vjeran svom obećanju te je na White Hart Laneu jakom Tottenhamu suprotstavio kombiniranu, mladu momčad koja je na Anfieldu napunila mrežu Liverpoola i izborila polufinale Carling kupa. Ipak, u prvom poluvremenu dosta toga nije funkcioniralo, pa je već u 13. minuti Dimitar Berbatov doveo Spurse u vodstvo nakon nesigurne reakcije Arsenalove obrane.

Samo osam minuta kasnije, nakon slobodnog udarca Huddlestonea, loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Julio Baptista i povećao prednost Tottenhama na 2:0. Srećom po Wengera i gostujuće navijače, Julio Baptista je u nastavak susreta ušao odlučan da popravi svoju pogrešku. Zapamtivši da je protivnički gol onaj na kojem stoji Paul Robinson prvo je u 64. minuti odigrao dvostruko dodavanje s Theom Walcottom i smanjio na 2:1, a zatim u 71. minuti sjajno reagirao na asistenciju Hoytea i uklizao za izjednačenje.

Tako je Brazilac nakon četiri pogotka s Anfielda u svoju statistiku dodao i tri s White Hart Lanea. Doduše, nisu svi u završili u protivničkoj mreži, ali tko će to pamtiti ako Arsenal zaigra u finalu Carling kupa.

Carling kup, polufinale, prva utakmica:
Tottenham - Arsenal 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!