Nogomet

Hearts zauzdao Rangerse

Marin Vuković • subota, 27.01.2007.

Iako su Glasgow Rangersi nakon promjene trenera zaredali s pobjedama i preuzeli drugo mjesto na ljestvici, priliku da se "odlijepe" od pravog konkurenta za tu poziciju propustili su u današnjem susretu s Heartsom. Takvu je situaciju iskoristio i Aberdeen...

U slučaju pobjede nad Heartsom, Rangersi bi svoju prednost pred rivalima iz Edinburgha povećali na osam bodova, te bi im jedini suparnik za mjesto koje vodi u Ligu prvaka ostao Aberdeen. Svjesni toga, domaćini su pritiskali obranu Heartsa, ali do kraja susreta nisu uspjeli pronaći put do mreže. Gosti su došli po bod, u skladu s time i odigrali utakmicu te mogu biti zadovoljni ostvarenjem plana.

Podjelu bodova najbolje je iskoristio Aberdeen nadigravši St. Mirren s dva pogotka Andrewa Considinea u ranoj fazi utakmice. Domaćini su se probudili tek u nastavku, a najbliže pogotku bili su osam minuta prije kraja utakmice kada je Considine prekršajem u šesnaestercu zaustavio Broadfoota. Na žalost domaćih navijača, vratar Aberdeena Jamie Langfield obranio je udarac Richarda Brittaina s bijele točke. Novom pobjedom Aberdeen je ponovno odmah iza leđa Rangersima, razlika sada iznosi četiri boda uz utakmicu manje.

U izravnoj borbi za šesto mjesto, odnosno gornju polovicu ljestvice koja vodi u škotsku verziju "Lige za prvaka", Kilmarnock je kao gost slavio protiv Falkirka s 2:0 golovima Colina Nisha i Stevea Naismitha, a identičnim rezultatom završen je i susret Hiberniana i Motherwella. Hibsi su poveli golom Scotta Browna u 66. minuti, a pobjeda je potvrđena u posljednjim sekundama utakmice kada je pogodio Abdessalam Benjelloun.

Dundee Unitedu i Dunfermlineu danas se nije igralo, pa su utakmicu završili bez pogodaka.

Škotski Premiership, 26. kolo, 27.01.2007:
Glasgow Rangers - Hearts 0:0, St. Mirren - Aberdeen 0:2, Hibernian - Motherwell 2:0, Falkirk - Kilmarnock 0:2, Dundee United - Dunfermline 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!