Nogomet

Kroz produžetke do Chelseaja

Marin Vuković • srijeda, 31.01.2007.

Poznat je i drugi finalist engleskog Carling kupa. Protivnik Chelseaju na Millenium stadionu u Cardiffu bit će momčad Arsenala koja je nakon teške bitke i produžetaka uspjela svladati Tottenham...

Nakon preokreta u prvoj utakmici na White Hart Laneu, kada su zahvaljujući pogocima Julia Baptiste dostigli zaostatak od dva pogotka, topnici niti danas nisu imali lagan zadatak. Iako je veći dio utakmice proveo u podređenom položaju, Tottenham je do samoga kraja bio u igri za prolaz, a konačni pobjednik odlučen je tek u produžecima.

Do prvog pogotka na utakmici čekali smo dugih 78 minuta, kada je Emmanuel Adebayor podigao na noge stadion Emirates i doveo domaće na prag finala. Spursi se ipak nisu predavali i samo pet minuta prije kraja utakmice Mido izjednačuje i odvodi utakmicu u produžetke.

Više snage i koncentracije za dodatnih 30 minuta ipak su imali domaćini, pa krajem prvog produžetka Jeremy Aliadiere dovodi topnike u novo vodstvo, a mogućnost bilo kakvog preokreta u potpunosti je otklonio autogol Pascala Chimbonde u 113. minuti susreta.

Bit će to prvo Arsenalovo finale Carling kupa pod palicom Arsenea Wengera. Londonski obračun u Walesu odigrat će se 25. veljače, a bit će to vrlo vjerojatno i posljednje finale Carling kupa na velebnom stadionu Millenium. Za sljedeće finale bit će spreman londonski Wembley.

Carling kup, polufinale, druga utakmica, 31.01.2007:
Arsenal - Tottenham 3:1 (ukupno 5:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!