Nogomet

Celtic grabi prema naslovu

Marin Vuković • subota, 10.02.2007.

Nakon još jedne pobjede Celtica u škotskom Premiershipu, više je nego izvjesno da će naslov škotskog prvaka ostati u vitrinama zeleno-bijelih. Naša pozornost stoga okreće se borbi za drugo mjesto, koja postaje sve zanimljivija...

Čak 21 pobjeda u 27 nastupa, uz samo jedan jedini poraz, statistika je aktualnog i vrlo vjerojatno i budućeg prvaka Škotske. U današnjem susretu protiv Hiberniana, Celtic je tražio put do mreže cijelo jedno poluvrijeme, a zatim je početkom drugog dijela preko Craiga Beattieja došao do pobjedničkog pogotka. Hibernian je utakmicu završio s igračem manje, nakon što je u završnici isključen Ivan Sproule.

U borbi za drugo mjesto i nastup u Ligi prvaka nalaze se Glasgow Rangers, Aberdeen i Hearts. Kako Rangersi danas nisu igrali, Aberdeen je iskoristio priliku i približio se drugoplasiranim rivalima na samo bod zaostatka. Pregazili su Dunfermline s 3:0 golovima Mackieja u 33., Nicholsona u 58. i Lovella u 83. minuti. Podatak za statistiku: pogodak Nicholsona prvi je kojeg je Aberdeen postigao s bijele točke nakon 1. listopada 2005. godine.

Michal Pospisil se pokazao pravim džokerom s klupe, pogodivši mrežu za pobjedu Heartsa nad Invernessom odmah nakon ulaska u igru. Hearts je tom pobjedom ostao za petama Aberdeenu i Rangersima, iako uz utakmicu više.

St. Mirren je ubilježio četvrti uzastopni poraz, izgubivši na svom travnjaku od Dundee Uniteda. Teško se mogu nadati bijegu s dna ljestvice, budući da je Motherwell svladao Falkirk s 2:1 i stvorio opipljiviju razliku.

Škotski Premiership, 27. kolo, 10.02.2007.:
Celtic - Hibernian 1:0, Aberdeen - Dunfermline 3:0, Hearts - Inverness CT 1:0, St. Mirren - Dundee United 0:1, Falkirk - Motherwell 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!