Nogomet

Arsenal rastužio Wigan

Marin Vuković • nedjelja, 11.02.2007.

Samo je devet minuta dijelilo Wigan od velike senzacije i pobjede na stadionu Emirates, ali se Arsenal još jednom izvukao i u završnici utakmice izborio tri boda. Bolton je novom pobjedom i dalje za petama vodećoj četvorki...

David je večeras umalo srušio Golijata. Nakon što je u prošlom kolu pobjedom nad Portsmouthom prekinuo niz od osam uzastopnih poraza, Wigan je bio na pragu najvećeg iznenađenja 27. kola. Na gostovanju u Londonu poveli su u 35. minuti prekrasnim udarcem Dennyja Landzaata s tridesetak metara i herojski se borili do samoga kraja, kada je ipak ponestalo snage i koncentracije.

Devet minuta prije kraja Mathieu Flamini je ubacio u šesnaesterac, a Fitz Hall nesretno ubacio loptu u vlastitu mrežu. Kao da to nije bilo dovoljno, samo par minuta kasnije Tomas Rosicky spašava Arsenal svojim prvim pogotkom u Premiershipu.

Bolton se ne predaje. Iako su u zadnjih pet kola ubilježili tek jednu pobjedu, i to u prošlom kolu protiv "fenjeraša" Watforda, ostali su u samom vrhu ljestvice i današnjom pobjedom protiv Fulhama i dalje u korak prate Arsenal i Liverpool.

U prvom dijelu domaći su poveli pogotkom Garyja Speeda s bijele točke, a prednost su povećali početkom drugog dijela golom Kevina Nolana. Fulham je do kraja uspio zaprijetiti preko Zata Knighta, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći.

Premiership, 27. kolo, 11.02.2007:
Arsenal - Wigan 2:1, Bolton - Fulham 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!