Nogomet

Moje ime je Boyd, Kris Boyd

Marin Vuković • nedjelja, 11.02.2007.

Iz utakmice u kojoj su dosuđena čak tri jedanaesterca Glasgow Rangersi odnijeli su sva tri boda i tako poslali poruku svojim pratiteljima da ne namjeravaju ispustiti drugo mjesto. Apsolutni junak utakmice bio je napadač Rangersa Kris Boyd...

Prvi jedanaesterac dosuđen je već u sedmoj minuti, a prema reakciji domaćih igrača dalo bi se naslutiti da je dvojben. Loptu je na bijelu točku postavio Boyd i koncentrirano doveo Rangerse u vodstvo. Nakon pola sata igre Boyd je ponovno u centru pozornosti. Odlično je reagirao na ubačaj Alana Huttona i povisio na 0:2.

Kako bi barem malo smirio naelektriziranu atmosferu sudac tipično škotskog imena Dougie McDonald u 55. minuti je dosudio jedanaesterac za domaće. Lopte se uhvatio Peter Leven, ali je njegov udarac s bijele točke obranio gostujući vratar.

Kako bi Levena naučio pravilnom izvođenju jedanaesterca, sudac McDonald odlučio je dosuditi još jedan i dati prigodu Krisu Boydu da bude instruktor i izvršitelj najstrože kazne. Boyd je sa zadovoljstvom prihvatio ponuđenu mu priliku, te svom bivšem klubu zabio i treći pogodak. U završnici utakmice Kilmarnock je smanjio preko Naismitha.

Škotski Premiership, 27. kolo, 11.02.2007:
Kilmarnock - Glasgow Rangers 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!