Automoto

Grönholm bi se želio povući

Ante Kojundžić • subota, 06.01.2007.

Finac Marcus Grönholm najavio je da bi se mogao povući iz WRC natjecanja ukoliko u novoj sezoni osvoji naslov prvaka. Dvostruki svjetski prvak iz 2000. i 2002. godine smatra kako bi napokon ove godine mogao uzeti titulu s Ford Focusom…

Grönholm je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani iza Sebastiena Löeba koji je vozio već pomalo staru Citroën Xsaru. Citroën se ovu sezonu vraća s novim automobilom - C4 je već prošao sva testiranja i očekuje se nastavak dominacije. U Fordu se nadaju eventualnim dječjim bolestima novog Citroënovog automobila i to je jedina šansa koju imaju pošto je Löebov vozački talent neupitan.

''Planiramo vidjeti kako će ići ove godine. Ako me nakon svega Malcom Wilson (šef Fordove momčadi, op. a.) i dalje želi u svojoj momčadi onda ću to raspraviti s njim'', rekao je Finac kojem tekući ugovor s Fordom istječe na kraju 2007. ''Ako osvojim prvenstvo ove godine, bilo bi lijepo povući se'', otkrio je bivši prvak.

Wilson je siguran kako će Grönholm svoju karijeru završiti u Fordu, bez obzira koliko će ona još trajati: ''Nema potrebe za pregovaranjem, ako Marcus želi novi ugovor, dobit će ga'', rekao je šef Forda i pokazao koliko cijeni svog vozača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!