Automoto

Hirvonen poveo u Norveškoj

Hrvoje Bošnjak • petak, 16.02.2007.

Prvi dan novog novcatog, prvog do sada relija Norveške u WRC režiji prolazi u apsolutnoj dominaciji Forda i njegovih vozača. Netko bi rekao da je Ford postao novi Citroën, jer sve što su trebali danas učiniti i pogoditi u, za sve novim uvjetima, to su i napravili.

S tim da je drugi vozač tima Mikko Hirvonen zasada uvjerljivo na čelu poretka, ali za kompletnu Fordovu momčad bitno je da je Sebastien Löeb iza oba njihova vozača sa zaostatkom od 17 sekundi.

Ono što je čudno u cijeloj ovoj priči, ovo je već drugi reli za redom u kojem Citroënova momčad, inače nepogrešiva u izboru guma, pisanju suvozačevih bilješki i podešavanju automobila, griješi u sve tri navedene kategorije. Naime, Seb Löeb se žalio da ima krivo ubilježene bilješke, krivo odabrane setove guma s prekratkim tungsten čavlićima, te da automobil prenisko leži obzirom na stanje na cestama.

Subaru WRT napokon, napokon, i da kažemo napokon se oprašta od krajnje loše izvedene verzije Subaru Impreze WRC, te će već od sljedećeg, meksičkog relija imati novu, nadajmo se poboljšanu verziju automobila koji može konkurirati i za pobjede u prvenstvu. A nadajmo se da će Petterovo cendranje i beskrajne izlike onda isto postati stvar prošlosti. Jer, uz dva tima, Ford i Citroën, WRC prvenstvu odlično bi ''legao'' još jedan tim koji može ravnopravno uzimati podije i bodove.

Petter zasad dobro stoji na domaćem reliju zauzimajući četvrto mjesto ukupnog poretka ispred Tonija Gardemeistera i ''ludog'' Talijana Gigi Gallija koji trenutno drži šesto mjesto u par godina staroj Xsari WRC.

Poredak na kraju prvog dana:
1. M. Hirvonen (FIN/Ford) 1:24:39.0
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 00:15.5
3. S. Löeb (FRA/Citroën) + 00:17.3
4. P. Solberg (NOR/Subaru) + 01:01.5
5. T. Gardemeister(FIN/Mitsubishi) + 01:20.2
6. G. Galli (ITA/Citroën) + 01:26.2
7. H. Solberg (NOR/Ford) + 01:27.2
8. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 01:56.9
9. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 02:10.6
10. J. M. Latvala (FIN/Ford) + 02:24.6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!