Automoto

Razbuđeni Grönholm, mirni Löeb

Hrvoje Bošnjak • nedjelja, 11.03.2007.

Drugi dan relija Meksiko osvanuo je puno razigranije za Fordovog Marcusa Grönholma koji je jučer sam za sebe rekao ''ujutro sam čistio, popodne sam spavao''. Tako je Grönholm do kraja današnjeg dana preskočio sve prepreke do drugog mjesta ukupnog poretka, a na prvom mjestu, pogađate, nalazi se aktualni svjetski prvak Sebastien Löeb.

Francuz se tamo nalazi još od šestog brzinca prvog dana. Prednost mu je i više nego solidna, punu minutu ispred Grönholma, i za zadnja četiri brzinca pretpostavljamo da će ubaciti u cruise mode i čekati rezultate svoga mlađeg timskog kolege Dani Sorda, koji trenutno drži odlično treće mjesto sa svega tri sekunde ispred drugog Forda Mikka Hirvonena.

Subaruov Chris Atkinson malo je potonuo nakon odličnog prvog dana, ali još uvijek je u zoni udarca prema trećem mjestu podija, i među ovom trojicom mladića očekujemo najviše borbe i uzbuđenja sutra.

Manfred Stöhl vozio je miran i kontroliran dan, te sigurno drži šesto mjesto u OMV Xsari, dok najveće iznenađenje relija i dalje predstavljaju posade Stobart Forda, mladi Latvala i Wilson sa 7. i 8. mjestom u ukupnom poretku.

Poredak na kraju drugog dana:
1. S. Löeb (FRA/Citroën) 3:08:27.0
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 1:00.8
3. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 1:35.3
4. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 1:38.1
5. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 1:47.8
6. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 2:41.8
7. J. Latvala (FIN/Ford) + 3:50.4
8. M. Wilson (VB/Ford) + 10:25.5
9. H. Solberg (NOR/Ford) + 13:00.0
10. M. Higgins (VB/Mitsubishi) + 16:42.0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!