Automoto

C4 (opet) na vrhu

Hrvoje Bošnjak • nedjelja, 01.04.2007.

Bilo je lijepo barem imati privid ravnopravne bitke za prvo mjesto. Ali, kako to već obično biva, Sebastien Löeb uništio je drugog dana relija Portugal svaku nadu za takvo nešto…

Osvojio je svih šest brzinaca drugog dana, izabrao dobre gume za svaki od tih brzinaca i pobjegao Grönholmu na preko četrdeset sekundi s iznimnom lakoćom, vjerojatno razmišljajući o svojoj, naravno, još jednoj rekordnoj, 31. pobjedi. Čovjek jednostavno iz relija u reli ruši sam svoje rekorde.

I, kao što je to bila stvar s Michaelom Schumacherom, polako uništava draž WRC prvenstava. Doduše, uz njega se bar ne vežu kontroverze, on ne udara u druge vozače u odlučujućim brzincima, ne parkira auto na ciljnim ravninama i u globalu ne radi marifetluke. Jednostavno je briljantan, brz, briljantan, nepogrešiv, i čekajte, briljantan.

U stvari, ovim je sve rečeno. Poredak prvih pet od prvog dana ostao je isti, a Jari Matti Latvala i dalje čuva svoje odlično šesto mjesto. Možda on za koju godinu bude novo finsko čudo kojeg će se bojati i Seb. Ili možda i ne. Ostao je još treći dan i njegova kompetitivna četiri brzinca i gledateljima namijenjenim super brzincem.

Mislite li da će se Citroën pokvariti ili Löeb pogriješiti?

Poredak na kraju drugog dana:
1. S. Löeb (FRA/Citroën) 3:00:25.5
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 40.5
3. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 1:57.3
4. P. Solberg (NOR/Subaru) + 2:10.3
5. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 3:59.4
6. J. Latvala (FIN/Ford) + 4:50.2
7. H. Solberg (NOR/Ford) + 6:49.0
8. D. Carlsson (ŠVE/Citroën) + 6:55.6
9. G. Galli (ITA/Citroën) + 8:12.8
10. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 11:20.6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!