Nogomet

BiH ima novog izbornika

Dalibor Kraljik • četvrtak, 21.12.2006.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izabrao nasljednika Blaža Sliškovića...

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine dobili su novoga "šefa". Nakon što je Blaž Slišković zbog lošega starta u kvalifikacijama za EURO 2008. napustio mjesto izbornika BiH, NS BiH krenuo je u potragu za njegovim nasljednikom. U utrci za izbornika bilo je čak četrnaest imena (jedan od kandidata bio je i naš Ivan Katalinić), dok se na kraju lista suzila na tri imena: Mehmed Baždarević, Dragoslav Stepanović i Fuad Muzurović. Bosansko-hercegovački mediji profilirali su Mehmeda Baždarevića kao najizglednijeg kandidata, dok je na kraju Tehnička komisija NS BiH za izbornika nacionalne vrste ipak odabrala Fuada Muzurovića.

Fuad Muzurović rođen je 3. studenoga 1945. godine. Igrao je u Jedinstvu iz Bijeloga Polja i Sarajevu, dok je kao trener vodio bosanski Sarajevo, kosovsku Prištinu, turske klubove Adanaspor i Adanademispor, egipatski El Masli, japanski Cerezo Osaka, a bio je i prvi izbornik BiH.

BiH u kvalifikacijama za EURO 2008. zauzima tek četvrto mjesto u svojoj skupini C sa samo četiri boda iz isto toliko utakmica. Muzurović će zasigurno imati težak posao konsolidiranja BiH reprezentacije i samim time vraćanja povjerenja bosansko-hercegovačkih navijača u nacionalni tim, a prvi pravi test za njega bit će kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Norveške 24. ožujka slijedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!