Rukomet

Svjetski prvaci se spremaju za obranu naslova

Ivan Ambroš • srijeda, 27.12.2006.

Španjolska muška rukometna reprezentacija je u utorak započela s posljednjim pripremama pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se od 19. siječnja do 4. veljače 2007. odigrati u Njemačkoj...

Španjolci na svjetsku smotru dolaze kao veliki favoriti, s obzirom da su aktualni svjetski prvaci i europski viceprvaci. Podsjetimo da su na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu, Španjolci osvojili zlato pobjedom u finalu protiv Hrvatske 40:34, a na posljednjem Europskom prvenstvu ove godine u Švicarskoj okitili su se srebrom nakon poraza od Francuske u finalu 31:23.

Izbornik Pastor nema nekih većih problema s okupljanjem svojih izabranika, jer mu svi reprezentativci igraju u odličnoj formi u najjačim europskim klubovima. Malu glavobolju mu je zadao jedino pivot Garabaya koji je već na prvom treningu u utorak slomio nos. Umjesto njega je kao zamjena pozvan drugi pivot Ciudad Reala, Carlos Prieto. Iako je prema prvim prognozama izgledalo da je Garabaya izgubljen za Svjetsko prvenstvo, liječnici su nakon uspješne operacije izvedene u srijedu promijenili ploču. Posljednja je vijest da se potpuni oporavak i povratak kružnog napadača Valladolida u reprezentaciju najvjerojatnije očekuje 8. siječnja.

Sa ili bez Garabaye Španjolska će prije odlaska u Njemačku odigrati prijateljske utakmice s Poljskom, Rusijom i Tunisom. Nakon toga slijedi odlazak u Bremen gdje će im u grupi D društvo praviti Češka, Egipat i Katar, koji će im ujedno biti i prva prepreka na putu ka obrani naslova Svjetskog prvaka.

Španjolske će boje na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj braniti:
Vratari: Barrufet (FC Barcelona-Cifec) i José Javier Hombrados (Ciudad Real).
Vanjski napadači: Alberto Entrerríos (Ciudad Real), Raúl Entrerríos i Mateo Garralda (Ademar), Iker Romero i Salvador Puig (FC Barcelona-Cifec), Demetrio Lozano (Portland San Antonio), Chema Rodríguez (BM Valladolid).
Krila: David Davis (Ciudad Real), Juanín García i Víctor Tomás (FC Barcelona-Cifec), Roberto García (BM Valladolid).
Pivoti: Juancho Pérez (Portland San Antonio), Rubén Garabaya (BM Valladolid), Rolando Uríos (Ciudad Real).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!