Zimski sportovi

Nedodirljiva Schild, Jelušić sjajna peta

Branimir Korać • petak, 29.12.2006.

Prva vožnja ženskog slaloma u austrijskom Semmeringu pripala je najboljoj slalomašici ove sezone Marlies Schild. Schild je daleko odmaknula i samo ju velika pogreška ili odistajanje mogu udaljiti od pobjede, a razloga za zadovoljstvo ima i u našoj reprezentaciji obzirom da Ana Jelušić drži odličnu petu poziciju...

Skijašice danas voze slalom u austrijskom Semmering. Na dugačkoj i teškoj stazi uspijevaju samo one najizdržljivije i najbolje, a mi možemo biti zadovoljni da je u samom vrhu i naša najbolja slalomašica ove sezone Ana Jelušić. Ana je odvezla vrlo dobro, u svom stilu agresivno i jedino tako mogla je do dobrog rezultata. U donjem dijelu staze nije imala pravu brzinu i dovoljno snage da zadrži barem zaostatak na prolaznom vremenu, ali unatoč tome prošla je kroz cilj kao peta.

Zaostatak za vodećom Marlies Schild je vrlo velik, iznosi sekundu i 86 stotinki, no za trećeplasiranom Austrijankom Kathrin Zettel kasni pola sekunde što na ovako dugačkoj stazi nije nenadoknadivo.

Schild je vozila sjajno, gotovo savršeno, a koliko je vrijedno njezino vrijeme bilo je jasno odmah po prolasku kroz ciljnu ravninu. Do tada vodeću Kathrin Zettel iza sebe je ostavila za sekundu i 35 stotinki i bilo je očito da ju nitko, barem u prvoj vožnji, neće skinuti s vrha poretka.

Jedina koja joj se uspjela barem malo približiti je Šveđanka Therese Borssen koja je jedina s ispod sekunde zaostatka. Borssen kasni 82 stotinke, a uz malo agresivniju vožnju, bila bi još bliže ove sezone nedodirljivoj Austrijanki.

Iako imaju dvije među prve tri, Austrijanci nisu oduševljeno dočekali rasplet u prvoj vožnji. Svakako su više očekivali od Nicole Hosp i Michaele Kirchgasser koje nisu uspjele završiti prvu vožnju. Na startu se nije pojavila Anja Paerson koja je osjetila bolove u koljenu i završila na pregledu u bolnici.

Što se tiče same utrke, bilo je očito da do visokog plasmana mogu samo one najizdržljivije. U teškom gornjem dijelu staze skijašice su samo s agresivnom vožnjom mogle doći do pristojnog zaostatka dok je ključni dio staze bila prijelomnica nakon prolaznog vremena na kojoj su skijašice većinom gubile dosta na vremenu i brzini te ostajale bez snage za pojačanje na donjem položenom dijelu.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva druga vožnja, Schild ima, naravno, daleko najviše šansi za pobjedu, ali nas najviše zanima što će napraviti Ana Jelušić kojoj ova staza odgovara i nalazi se u igri i za pobjedničko postolje.

Slalom, Semmering, prva vožnja:
1. Marlies Schild (AUT) 55.78
2. Therese Borssen (SWE) +0.82
3. Kathrin Zettel (AUT) +1.35
4. Tanja Poutiainen (FIN) +1.69
5. Ana Jelušić (HRV) +1.86
6. Chiara Costazza (ITA) +2.24
7. Annemarie Gerg (GER) +2.55
8. Sarka Zahrobska (TCH) +2.64
9. Maria Pietilae-Holmner (SWE) +2.74
10. Lindsey Kildow (SAD) +3.29...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!