Tenis

Karlovićev povratak pobjedom, Grk zaustavio Marina

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2007.

Nakon duže stanke uzrokovane ozljedom, Ivo Karlović vratio se na teniski teren. U prvom kolu ATP turnira u Chennaiju svladao je domaćeg igrača Prakasha Amritraja sa 7:6, 6:3. Marin Čilić poražen je u trećem kolu kvalifikacija. Posljednja prepreka do ulaska u glavni ždrijeb turnira bio je Grk Konstantinos Economidis koji je na kraju slavio u dva seta...

Iskusni 29-godišnji Grk Konstantinos Economidis porazio je Marina Čilića u posljednjem kolu kvalifikacija za nastup na ATP turniru u Chennaiju. U susretu koji je trajao sat i 14 minuta 120. igrač svijeta odnio je pobjedu sa 6:1, 7:6 te tako ušao u glavni ždrijeb turnira.

Marin nije igrao dobro, posebno neinspiriran bio je u prvom setu u kojem je uhvatio tek 11 poena od čega svega dva na servis protivnika. U drugom setu znatno je popravio igru, set odveo u tie-break, ali tamo je Economidis bio bolji sa 7:5 i izborio prolaz dalje.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Vezane vijesti

Ivo Karlović bio je uspješniji od Marina Čilića i ostvario je pobjedu u prvom kolu protiv Indijca Prakasha Amritraja. Karlović je nakon dugog oporavka od ozljede odigrao dobar meč i to ga je odvelo u drugo kolo gdje će igrati protiv boljeg iz meča drugog nositelja Davida Nalbandiana i Danca Kristiana Plessa.

"Karlo" je protiv Indijca, 393. igrača svijeta, započeo agresivno i odmah došao do tri break lopte, ali ih ne koristi. Bit će to jedine break sve do završnice drugog seta za našeg tenisača. No niti Amritraj nije briljirao na reternu i do kraja seta nije više bilo prilika za oduzimanje servisa. Set je otišao u tie-break, a tamo Karlović odmah stvara prednost i s lakih 7:3 dolazi do prednosti 1:0 u setovima.

U drugom setu sve do 3:3 obojica igrača čvrsto su držali svoje servise, a onda Amritraj prvi prijeti. Indijac na Karlovićev servis ima 15:40, ali Ivo spašava ove dvije break prilike i radi u slijedećem gemu ono što Amritraju nije uspjelo - oduzima protivniku servis. Kod 5:3 servisa za meč i bez izgubljenog poena u tom gemu odlazi do pobjede 7:6, 6:3.

Karlović je dobro servirao, imao je 69 posto ubačaja prvog servisa od čega je pogodio 14 aseva. Iskoristio je jednu od četiri break lopte i osvojio 13 poena više od protivnika.

Od ostalih rezultata ističemo pobjedu četvrtog nositelja Juliena Benneteaua koji je sa 6:3, 6:4 za sat i šest minuta bio bolji od Rusa Teimuraza Gabašvilija. Nicolas Mahut trebao je čak sat i 44 minute za pobjedu u dva seta protiv čvrstog Kolumbijca Alejandra Falle. Treći nositelj Xavier Malisse s lakoćom je svladao Tajlanđanina Danaija Udomchokea.

Jedini koji je morao igrati tri seta za prolaz u drugo kolo je Amerikanac Kevin Kim koji je igrao protiv Nijemca Simona Greula.

ATP Chennai, prvo kolo:
Mahut (FRA, 8) - Falla (KOL) 7:5, 6:4, Galvani (ITA) - Lu (TPE) 6:2, 6:3, Benneteau (FRA, 4) - Gabašvili (RUS) 6:3, 6:4, Kim (SAD) - Greul (NJEM) 1:6, 6:2, 6:3, Karlović (HRV) - Amritraj (IND, WC) 7:6(5), 6:3, Malisse (BEL, 3) - Udomchoke (TAJ) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!