Tenis

Porazom u 2007. godinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2007.

Što se tiče hrvatskog ženskog tenisa, na žalost, novosti nema. Jelena Kostanić otvorila je 2007. godinu nastupom na WTA turniru u Aucklandu to porazom već u prvom kolu od Grkinje Eleni Daniilidou...

Grkinja Eleni Daniilidou, 36. igračica s WTA ljestvice, ponovno je bila kobna po Jelenu Kostanić. U susretu prvog kola WTA turnira u Aucklandu Grkinja je slavila sa 6:3, 4:6, 6:1. Bio je ovo peti susret Kostanić i Daniilidou i peta pobjeda Grkinje. Ovaj put Jelena je barem uzela set što u dosadašnjim susretima nije uspjela...

Slika 1 od 1.

Jelena je sjajno otvorila susret i odmah povela s 3:0, ali tu jednostavno stala. Grkinja je nanizala čak šest gemova i uzela prvi set sa 6:3. Već na početku drugog seta Kostanić radi break koji drži do kraja seta. No u odlučujući set Daniilidou ulazi puno bolje, brzo oduzima Jeleni servis i povratka nije bilo. S uvjerljivih 6:1 Grkinja prolazi u drugo kolo.

Što se tiče ostalih rezultata najveće iznenađenje priredila je Gisele Dulko pobjedom nad drugom nositeljicom Anastazijom Miskinom. Dulko je bila bolja u tri seta, a ključ pobjede je u boljoj realizaciji break prilika. Dulko je imala realizaciju 9/16, a Miskina tek 4/16.

Porazom je nastup završila i osma nositeljica Shenay Perry koju je svladala Francuskinja Camille Pin. Pin je također slavila u tri seta nakon više od dva sata igre. U akciji je bila i četvrta nositeljica Marion Bartoli, ali ona je uspješno prošla prvu prepreku, 16-godišnju Japanku Ayumi Moritu.

Najuvjerljivije pobjede ubilježile su Kineskinja Tiantian Sun i Francuskinja Emilie Loit, a obje su slavile s po 6:1. "Nesretnice" su bile Leann Baker i Eva Birnerova.

WTA Auckland, prvo kolo:
Daniilidou (GRE, 7) - Kostanić (HRV) 6:3, 4:6, 6:1, Bartoli (FRA, 4) - Morita (JAP) 7:6(4), 6:3, Loit (FRA) - Birnerova (TCH) 6:1, 6:1, Pin (FRA) - Perry (SAD, 8) 6:3, 5:7, 6:2, Sun (CHN) - Baker (NZL, WC) 6:1, 6:1, Craybas (SAD) - Nakamura (JAP) 7:5, 6:2, Dulko (ARG) - Miskina (RUS, 2) 6:1, 6:7(4), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!