Tenis

Hrvatska poražena na startu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.01.2007.

Prvi nastup splitskog brata i sestre, Marija i Sanje Ančić, na žalost zaustavio je trend poraza favorita na 19. ekshibicijskom turniru mješovitih parova koje se od 30. 12. do 05. 01. održava u australskom Perthu...

Na teren je naprije izašla 18-godišnja Sanja i od samog je starta bilo jasno da je u dvoboj sa 27. igračicom svijeta i šest godina iskusnijom Anabel Medinom Garrigues ušla prenervozna što je i rezultiralo breakom Španjolke na otvarajući servis 176. tenisačice WTA liste. Još jedan oduzet servis značio je i lagano osvojeni prvi set. Ni u drugom se Sanja nije uspjela opustiti i povećoj skupini hrvatskih navijača u Burswood Domeu prikazati barem dijelić talenta kojim raspolaže već je s još uvjerljivijom predstavom Medina dojurila do vodstva od 5:0 i za nešto više od sat vremena, solidnom igrom te boljom pokretljivošću na terenu jednako kao i pametnim iskorištavanjem neprisiljenih pogrešaka impresionirane Ančić, iskoristila drugu meč loptu za glatkih 6:3, 6:1.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Španjolci kao drugi nositelji najavljuju kvalitativan pomak u odnosu na njihov posljednji nastup u Australiji 2003. kada je Robredo u kombinaciji s Virginijom Ruano Pascal pobjedom nad Uzbekistanom tek uljepšao konačan omjer nakon poraza od Amerikanaca i Belgijanaca. Inače, Robredo je 2002. u paru s Arantxom Sanchez Vicario osvojio Hopman Cup, a ove su godine Španjolci u lovu na svoju treću titulu jer je Sanchez Vicario s bratom Emiliom slavila i 1990.

Nakon ipak očekivanog sestrinog poraza, Mario je u dvoboju dvojice TOP 10 igrača morao ubilježiti pobjedu nad sedmim tenisačem svijeta. I krenulo je po planu, Marijevim osvajanjem prvog seta nakon kojeg, međutim, 24-godišnjak uzvraća, izjednačava gusto dobivenim drugim, a u trećem uvjerljivijom igrom s osnovne crte, konstantno višim postotkom prvog servisa te spremnim iskorištavanjem sve učestalijih Ančićevih nerezonskih udaraca, Robredo okreće rezultat i u konačnici za 128 minuta slavi 3:6, 7:5, 6:3 pobjedu.

Upravo je dovršen i susret parova u kojem je španjolska kombinacija trijumfirala za uvjerljivih 3:0 rezultatom 6:4, 6:2.

Sutra se kreće u dvoboje drugog kola, a sastaju se Rusi protiv Amerikanaca te Australija i Francuska.

Hopman Cup, rezultati:
S. Ančić - Medina Garrigues 3:6, 1:6; M. Ančić - Robredo 6:3, 5:7, 3:6; Ančić/Ančić - Medina Garrigues/Robredo 4:6, 2:6.

Skupina B:
1. Španjolska 2
2. Indija 2
3. Češka 0
4. Hrvatska 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!