Tenis

Nalbandian startao nezainteresirano

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2007.

David Nalbandian u 2007. godinu ušao je porazom. U prvom kolu Chennaija iznenadio ga je Kristian Pless koji će u drugom kolu igrati protiv Ive Karlovića. Prvi nositelj Rafael Nadal bio je oprezniji i prošao u drugo kolo...

Prvi nositelj ATP turnira u Chennaiju Rafael Nadal nije dozvolio iznenađenje na startu. U prvom kolu protivnik mu je bio Rainer Schüttler kojeg je "riješio" sa šest udijeljenih gemova. Meč je trajao gotovo sat i pol, ali pobjeda Nadala nije bila upitna iako je Schüttler zaprijetio povevši s 4:2 u prvom setu. "Tek je početak sezone i naravno da još nisam stopostotno spreman. Pobjeda je najvažnija i to protiv igrača za kojeg znam da može biti jako neugodan", komentirao je nakon meča Rafael Nadal.

Veliko iznenađenje kreirao je 84. igrač svijeta Kristian Pless koji je bio bolji od drugog nositelja Davida Nalbandiana. David je u svom stilu darivao neforsirane pogreške i prokockao 3:0 u odlučujućem trećem setu. "Oduševljen sam pobjedom protiv igrača iz Top 10, a ujedno i iznenađen brojem neforsiranih pogrešaka koje je napravio", iznenađeno je komentirao Pless nakon najveće pobjede u karijeri. U drugom kolu Plessa čeka Ivo Karlović.

Peti nositelj i dvostruki osvajač Chennaija, Carlos Moya, svladao je u dva seta Alexandera Waskea. U prvom setu dosta se mučio i tek u tie-breaku slavio sa 7:3, ali u drugom setu pronašao je svoju igru i uspio sa 6:3 proći dalje.

Najlakši posao imao je Fabrice Santoro koji je igrao tek tri gema protiv Davida Skocha. Skoch je kod vodstva Santoroa 3:0 predao meč zbog bolova u leđima što je šestom nositelju omogućilo lagan prolaz u drugo kolo.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Paradorn Srichaphan u dva seta bio je bolji od Simonea Bolellija. Tajlanđanin je u drugom setu zaostajao break, ali uspio se vratiti i na kraju posve preokrenuti zaostatak u prolaz u slijedeće kolo.

Indijac Karan Rastogi, 480. igrač svijeta, iznenadio je Brazilca Tiaga Alvesa, čovjeka koji je na pragu sto najboljih. Rastogi je slavio uz visok postotak realizacije break lopti (5/7) sa 6:3, 6:4 i tako prvi puta u karijeri prošao u drugo kolo ATP turnira. To će mu vjerojatno biti i maksimum obzirom da ga tamo čeka Nadal.

S gotovo identičnim rezultatom dalje je prošao i Davide Sanguinetti koji je eliminirao Konstantinosa Economidisa, čovjeka koji je u kvalifikacijama zaustavio našeg Marina Čilića.

Ivo Karlović u paru s Lovrom Zovkom prošao je u drugo kolo. U prvom kolu svladali su treće nositelje Coetzeeja i Wassena u dva seta sa 6:3, 6:4 nakon 66 minuta igre.

ATP Chennai, prvo kolo:
Nadal (Špa, 1) - Schuettler (Njem) 6:4 6:2, Rastogi (Ind) - Alves (Bra) 6:3 6:4, Sanguinetti (Ita) - Economidis (Grč) 6:4 6:3, Phau (Njem) - Patience (Fra) 6:4 6:4, Santoro (Fra, 6) - Skoch (Ćeš) 3:0 p., Srichapan (Tai, 7) - Bolelli (Ita) 7:6 6:4, Koubek (Aut) - Salva-Vidal (Špa) 2:6 6:3 7:5, Andreev (Rus) - Giraldo (Kol) 6:3 7:6, Moya (Špa, 5) - Waske (Njem) 7:6 6:3, Pless (Dan) - Nalbandian (Arg) 2:6 6:3 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!