Tenis

Đoković lako do četvrtfinala

Deni Kirinčić • srijeda, 03.01.2007.

Prvi nositelj ATP turnira u Adelaideu, Novak Đoković, protutnjao je kroz svoju skupinu u kojoj je bez ikakvih problema svladao Jana Hajeka i Aluna Jonesa, a u četvrtfinalu mu se pridružio i Amerikanac Paul Goldstein...

Impresivan start u 2007. godini za mladog Đokovića koji je ovim rezultatima pokazao koliko vrijedi. Prvo je na gemu ostavio Hajeka, a danas je dva više ispustio protiv neiskusnog Jonesa koji je pao sa uvjerljivih 6:1, 6:2 te se Đoković tako plasirao u još jedno četvrtfinale.

Za polufinale će se boriti s Paulom Goldsteinom koji je iznenadio uzevši prvo mjesto skupine. Nakon što je svladao Dominika Hrbatyja, danas je sa 7:6(8), 6:1 nadjačao Australca Petera Luczaka i osigurao dvoboj s prvim nositeljem.

Treći nositelj Radek Štepanek ostao je živ u utrci za četvrtfinale nakon današnje pobjede nad Jevgenijem Koroljevim koji je nakon prvog seta nestao sa terena. Završilo je 4:6, 6:2, 6:2 u korist Čeha. Tko ide dalje, odlučit će sutrašnji meč između Vincenta Spadeaje i Jevgenija Koroljeva.

U istoj situaciji se nalazi Šveđanin Joachim Johansson koji je nakon jučerašnjeg poraza, ostvario i prvu pobjedu. Sa 6:4, 7:5 bio je bolji od sedmog nositelja Gillesa Simona i sada mu ne preostaje ništa drugo osim da čeka ishod francuskog dvoboja između Simona i Florenta Serre.

Čeh Jan Hernych završio je svoj nastup u Adelaideu nakon još jednog poraza. Nakon što je poražen od Francuza Paula Henrija Mathieua, danas se boljim pokazao mladi Argentinac Juan Martin Del Potro koji je slavio sa lakih 6:2, 6:4.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U šestoj skupini, umjesto ozlijeđenog Janka Tipsarevića priliku je dobio lucky loser Martin Vassallo Arguello koji je sa 6:4, 6:2 poražen od Igora Kunjicina koji će se za prvo mjesto boriti sa Lleytonom Hewittom. Rasplet se dogodio i u sedmoj skupini u kojoj je bez šansi ostao Benjamin Becker koji je sa 7:5, 6:1 poražen od šestog nositelja Arnauda Clementa. Francuz će za četvrtfinale morati proći posljednju prepreku Chrisa Guccionea.

Nakon jučerašnje loše predstave protiv Richarda Gasqueta, Florian Mayer uspio se srediti i s dva puta po 6:4 je prošao Kanađanina Franka Dancevica i tako održao svoju nadu za četvrtfinale, iako je teško očekivati da Dancevic može nešto napraviti protiv vrlo raspoloženog Francuza.

U konkurenciji parova, veliko iznenađenje su priredili nepostavljeni Wesley Moodie i Todd Perry koji su sa 6:4, 6:3 izbacili prve nositelje Jonathana Erlicha i Andyja Rama.

ATP Adelaide, 3.1.2006., glavne skupine: Novak Đoković (SRB, 1) - Alun Jones (AUS, WC) 6:1, 6:2, Radek Štepanek (CZE, 3) - Jevgenij Koroljev (RUS) 4:6, 6:2, 6:2, Arnaud Clement (FRA, 6) - Benjamin Becker (GER) 7:5, 6:1, Joachim Johansson (SWE) - Gilles Simon (FRA, 7) 6:4, 7:5, Florian Mayer (GER) - Frank Dancevic (CAN) 6:4, 6:4, Paul Goldstein (USA) - Peter Luczak (AUS, WC) 7:6(8), 6:1, Juan Martin Del Potro (ARG) - Jan Hernych (CZE) 6:2, 6:4, Igor Kunjicin (RUS) - Martin Vassallo Arguello (ARG, LL) 6:4, 6:2.

ATP Adelaide, 3.1.2006., 1. kolo, parovi: Moodie/Perry (RSA/AUS) - Erlich/Ram (ISR/ISR, 1) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!