Tenis

Jankovićka nastavlja uvjerljivo

Branimir Korać • četvrtak, 04.01.2007.

Poznate su polufinalistice WTA turnira u Aucklandu. Među četiri najbolje prošla je i prva nositeljica Jelena Janković koja je bila bolja od sedme nositeljice Eleni Daniilidou...

Prva nositeljica WTA turnira u Aucklandu, Jelena Janković, nastavila je s odličnim igrama. Još uvijek nije izgubila niti seta, a do polufinala je došla pobjedom 6:3, 6:4 protiv sedme nositeljice Grkinje Eleni Daniilidou. Iako je tijekom susreta tražila liječničku pomoć zbog problema sa stopalom, Janković je bez problema došla do pobjede za sat i 24 minute.

"Odigrala sam odličan meč i jako sam sretna. U ranijem dijelu turnira nisam igrala ovako dobro kao danas. Podigla sam nivo igre jer sam morala obzirom da je Eleni vrlo dobra igračica. Ozljeda nije teže prirode i neće mi stvarati probleme u polufinalu", komentirala je nakon meča Janković.

Peta nositeljica Vera Zvonareva prošla je u polufinale nakon što joj je francuska kvalifikantica Virginie Razzano predala meč početkom drugog seta. Prvi set Zvonareva je uzela sa 7:5 da bi u drugom setu kod vodstva Ruskinje 2:0 Razzano predala meč zbog problema s ozljedom leđa.

Treći puta u karijeri Camille Pin izborila je polufinale jednog WTA turnira. U susretu protiv Emilie Loit slavila je s dva puta po 6:3 te izborila dvoboj protiv prve nositeljice Jelene Janković. "Imala sam plan uoči meča i nastojala sam ga realizirati. Pokušavala sam bez obzira na sve što se dogodilo držati se tog plana i to mi je uspjelo", bila je zadovoljna nakon meča Pin.

Posljednja polufinalistica je Amerikanka Jill Craybas koja je ulazak među četiri izborila pobjedom protiv Argentinke Paole Suarez sa 6:3, 7:6.

WTA Auckland, četvrtfinale:
Janković (SRB, 1) - Daniilidou (GRČ, 7) 6:3, 6:4, Pin (FRA) - Loit (FRA) 6:3, 6:3, Zvonareva (RUS, 5) - Razzano (FRA, Q) 7:5, 2:0 Razzano predaja, Craybas (SAD) - Suarez (ARG) 6:3, 7:6(4).

WTA Auckland, parovi četvrtfinale:
Husarova/Suarez (SVK/ARG, 1) - Loit/Szavay (FRA/MAĐ) 6:2, 6:1, Daniilidou/Woehr (GRČ/NJEM, 3) - Janković/Križan (SRB/SLO) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!