Tenis

Pobjeda Hrvatske odvela Španjolsku u finale

Maja Giljanović • četvrtak, 04.01.2007.

Hrvatski reprezentativci Sanja i Mario Ančić pobjedom nad trećim nositeljima, češkom kombinacijom Safarova/Berdych oprostili su se od devetnaestog izdanja Hopman Cupa...

Počelo je loše odnosno i trećim porazom 18-godišnje Sanje od koje je za 87 minuta bolja bila godinu dana starija Lucie Safarova. 42. igračica WTA liste je slavila u neizvjesnom prvom setu nakon kojeg je Splićanku u potpunosti iznevjerio servis. Naime, pet dvostrukih pogrešaka 176. igračice svijeta kao i pet aseva Čehinje odveli su susret u mirnije vode i češka je reprezentacija i dalje ostala u igri za plasman u sutrašnje finale.

Istodobno se na pokrajnjem terenu odvijao dvoboj između Anabel Medine Garrigues i Sanie Mirze u kojem je 24- godišnja Španjolka nadoknadila set zaostatka te u konačnici nakon sat i 40 minuta igre boljom pokretljivošću na terenu obuzdala snažnije udarce četiri godine mlađe Indijke.

Uslijedili su obračuni tenisača, a izraziti favorit Tommy Robredo nije ostavio mnogo prostora 281. igraču svijeta Rohannu Bopanni. Tek nešto više od sat vremena trebalo je sedmom igraču ATP liste da upiše i drugi bod za Španjolce koji su se mogli posvetiti dvoboju našeg Ančića protiv kojeg je Tomas Berdych imperativno trebao pobjedu. Deveti svjetski igrač je prvi set razrješio u svoju korist u trinaestoj igri nakon po jednom izgubljenog servisa s obje strane. Visok postotak ubačaja prvog servisa i devet neobranjenih početnih udaraca presudili su u susretu s godinu dana mlađim Čehom, a poraz 13. igrača svijeta značio je da će se u sutrašnjem finalu prvim nositeljima Rusima, Petrovoj i Tursunovu suprotstaviti drugopostavljeni Španjolci. Česi su, naime, trebali poraz Indijaca, ali i čistu 3:0 pobjedu protiv Hrvatske.

Dvoboj parova, pak, Česi su našima predali bez borbe koji tako iz Pertha ipak ne odlaze bez pobjede.

Hopman Cup, rezultati: Safarova - S. Ančić 7:5, 6:2; M. Ančić - Berdych 7:6(2), 6:4; Medina Garrigues - Mirza 3:6, 6:1, 6:3; Robredo - Bopanna 6:2, 6:3.

Hopman Cup, skupina B: 1. Španjolska 4 2. Indija 4 3. Češka 2 4. Hrvatska 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!