Zimski sportovi

Ana Jelušić treća nakon prve vožnje

Goran Tomičić • četvrtak, 04.01.2007.

Nakon prve vožnje slaloma na Sljemenu vodeća je Marlies Schild, ispred Anje Pärson i naše Ane Jelušić koja je na odličnom trećem mjestu...

Na selektivno postavljenoj stazi Marlies Schild je dokazala da je najbolja slalomašica u Svjetskom kupu. Odlično je odvozila gornji dio i već nakon prve trećine staze imala je sekundu i 35 stotinki prednosti, a u donjem dijelu je nastavila agresivno i u cilj ušla sa sekundom i 99 stotinski prednosti ispred tada vodeće Hosp. Anja Pärson je propustila utrke u Semmeringu i uspjela se oporaviti za nastup na Sljemenu. Prvi dio staze je dobro vozila, ali u donjem dijelu se pokazalo da još nije u dobroj formi jer je napravila tri pogreške, ali i takav nastup je bio dovoljan za drugo mjesto. Ana Jelušić je u gornjem dijelu stekla prednost koja bi joj mogla biti dovoljna za plasman na postolje, u sredini joj nije odgovarao veliki razmak između vrata, ali to je uspjela nadoknaditi u donjem dijelu.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Četvtim mjestom je iznenadila Amerikanka Resi Stigler, koja je potvrdila da se bez agresivne vožnje ne može do dobrog rezultata na tvrdoj stazi. Borssen je, nakon pobjede u Semmeringu, sigurnom vožnjom došla do pete pozicije. Maria Pietilae - Holmner je odlično vozila u gornjem dijelu, ali je bila nesigurna nakon prolaska kroz sredinu. Talijanka Costazza je preširoko ulazila u vrata na srednjem dijelu i zbog toga nije mogla do boljeg rezultata.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Hosp je vozila oprezno i presigurno, a tako se na zaleđenim stazama ne može do vrha. Tanja Poutiainen, pobjednica prve utrke na Sljemenu, nije u dobroj formi, ali sličnom vožnjom kao Hosp osvojila je deveto mjesto. Monika Bergmann je, nakon dva odustajanja na Sljemenu, danas nastupila sigurno i rutinskom vožnjom se plasirala na deseto mjesto. Kirchgasser je od početka vozila jako nesigurno i odustala je nakon prebrzog ulaska u jedna vrata. Sličnu grešku je napravila i Gerg, koja je nakon preagresivnog ulaska odustala na sljedećim vratima. Zettel je potpuno razočarala, nakon niza grešaka osvojila je tek 12. poziciju.

Kildow je bolja u brzim disciplinama, ali nastupa i u tehničkim jer se želi boriti za Veliki kristalni globus. Danas je pokazala da mora još mnogo trenirati da bi mogla u borbu za slalomski vrh. Na ulasku u srednji dio ušla je u jedna vrata bez dovoljno pritiska na skijama i nakon toga više nije imala izgleda za dobar rezultat te je osvojila 23. mjesto. Mancuso je također napravila grešku u srednjem dijelu i osvojila 17. poziciju.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Sofija Novoselić je dokazala da je perspektivna, ali nema dovoljno iskustva za ulazak u drugu vožnju. Druga utrka, u kojoj mnogo očekujemo od Ane Jelušić, počinje u 18:30.

Sljeme, slalom, prva vožnja
1.Marlies Schild (Aut) 57:77
2.Anja Pärson (Šve) 58:86
3.Ana Jelušić (Hrv) 59:17
4.Resi Stiegler (SAD) 59:19
5.Therese Borssen (Šve) 59:33
6.Maria Pietilae (Šve) 59:55
7.Chiara Costazza (Ita) 59:58
8.Nicole Hosp (Aut) 59:76
9.Tanja Poutiainen (Fin) 59:82
10.Monika Bergmann (Nje) 59:94
...
43.Sofija Novoselić (Hrv) 1:03:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!