Zimski sportovi

Schild: "Volim ove ljude i utrku"

Bruno Blumenschein • četvrtak, 04.01.2007.

Dvije godine za redom i dva krunjenja za Snježnu kraljicu su dokaz sam za sebe kako je Marlies Schild ponajbolja svjetska slalomašica u ovom trenutku...

Nasmiješena Marlies Schild je repriza prošle sezone, a odlična Marlies je izrazila svu svoju sreću uspjehom: "Veliki je to uspjeh za mene. Volim ljude i ovu utrku i zaista je bilo odlično!". Staza je bila tema razgovora među svim skijašicama, a Schild je bila dosta zadovoljna: "Bilo je teško zbog razlike u ledenim i neledenim površinama, a i dosta je jaka utrka.".

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Nadam se da ću održati formu što neće biti lako zbog protivnica, a i danas se pokazalo kako sam imala par pogrešaka zbog kojih sam sama sebi rekla da moram biti brža u drugom dijelu staze.", prokomentirala je dvostruka pobjednica sljemenske utrke i još jednom opisala zadovoljstvo Zagrebom. "Odličan je osjećaj biti u gradu i trenirati u gradu.", rekla je Schild.

U čemu je razlika s obzirom na protivnice? "Imam jako dobre skije i materijal. Treba spomenuti i odlične trenere, kao i dobre pripreme tijekom ljeta.", objasnila je Marlies, koja vjeruje kako može biti bolja i u veleslalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!