Zimski sportovi

"Uspjeh kao potvrda teškog treninga"

Bruno Blumenschein • četvrtak, 04.01.2007.

Glasan pljesak se prolomio među novinarima kada je ušla najnovija zvijezda hrvatskog skijanja Ana Jeušić. Mlada Riječanka je priznala kako je pritisak za plasman na podij bio jako velik, ali kako je velik uspjeh da ga je izdržala...

Umorna, iscrpljena i zadovoljna, ušla je Ana Jelušić na konferenciju za novinare koja je pokazala koliko je plasman na postolje bilo veliko breme za ponajbolju hrvatsku skijašicu ove sezone. "Ovo drugo mjesto je odličan osjećaj, a prije utrke sam pokušala maknuti pritisak sa sebe jer su svi pričali samo o podiju., bile su prve impresije Snježne princeze.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

"Moj san je oduvijek bio pobijediti, ali je drugo mjesto dobro za dokaz i potvrdu svih teških treninga. Nakon druge vožnje i ulaska u cilj bilo mi je svejedno koje mjesto zauzmem jer sam znala kako sam među prve tri.", objasnila je Jelušić koja je i sama priznala kako je taktika bila da joj se što manje informacija govori. "Janica mi je dala samo informacije o najvažnijim mjestima na stazi, a najviše sam se bojala sredine, odnosno ravnice.", dodala je Ana.

Upitana o razmišljanju tijekom druge vožnje Ana je rekla: "Tijekom same utrke nisam znala jesam li treća, peta ili sedma. Posebno bih pohvalila navijače u ciljnoj ravnini koji su bili odlični i glasni, ali su ovi sa strane bili nešto tiši. Čini mi se kako su se prepali Sljemena, a nadam se da će ovaj moj uspjeh biti poticaj za slijedeću sezonu.".

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Je li možda premlada za prvi podij? "Došao je na vrijeme i to je pravi dokaz da smo na pravom putu. Skijam najbolje što mogu, a imam tek 20 godina.". Kako je najistaknutija članica hrvatske reprezentacije ove sezone, nije dugo trebalo čekati na epitete poput "prve zvijezde". "Ne bih se nazvala prvom zvijezdom reprezentacije, ali sam pokazala da se mogu nositi i s pritiskom i s navijačima. Teško je držati konstantu jer sam još mlada i imam loših i dobrih dana. Ne treba tugovati i ako podbacim jer sam pokazala da se mogu vrlo brzo vratiti.", riješila je Ana brzinski mogući zaplet.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Već za nekoliko dana je utrka u Kranjskoj gori. Kakva su tamo očekivanja? "Paše mi Kranjska gora. Svaki puta kada smo gledali dečke kako tamo skijaju smo rekli da bi i mi voljeli jednom probati i imati utrku. Sjećam se da sam već nekoliko puta u mlađim kategorijama pobjeđivala i mislim da bih mogla ostvariti dobar rezultat.", prokomentirala je Jelušić.

Na kraju je možda dovoljno tek dodati da je Ana ove godine već nekoliko puta dokazala kako može u svakoj situaciji biti među najboljima. Odobravanje sljemenske publike je došlo u obliku: "Ana! Ana! Ana!". Treba biti ponosan što uz odličnu utrku Hrvatska ima priliku proslaviti drugo mjesto odlične mlade skijašice!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!