Tenis

Rusi ostaju u igri

Maja Giljanović • utorak, 02.01.2007.

Ruska kombinacija Petrova/Tursunov u dvoboju poraženih iz prvog kola izborili su u susretu parova pobjedu nad braniteljima naslova, reprezentacijom SAD- a...

U prvom meču dana, 24- godišnja Nađa Petrova je glatkom pobjedom isprala gorak okus iznenađujućeg uvodnog poraza od Molik. Ashley Harkleroad je u 67 minuta nadigrana u doslovno svim elementima igre - snažniji udarci Ruskinje sa osnovne linije ostavili su je tijekom cijelog dvoboja na stražnjoj nozi te 86. igračica WTA liste jednostavno nije uspijevala započeti s ofenzivnijom igrom koja bi naškodila šestoplasiranoj tenisačici svijeta.

Drugi je set odmah započeo oduzimanjem servisa Harkleroad, a priča je dovršena za ekspresne 22 minute. "Danas sam se osjećala puno slobodnija u igri, spremna napadati i izboriti pogreške protivnice. A još me i servis poslužio, nije bilo previše dvostrukih grešaka (tek jedna) pa mogu reći da sam vrlo zadovoljna današnjom izvedbom", izjavila je poslije susreta Petrova, osvajačica pet titula u 2006. te najviše plasirana među igračicama, ali i igračima na 1000000$ vrijednom egzibicijskom turniru mješovitih parova.

Dmitri Tursunov, međutim, nikako da pronađe svoju igru te je za niti sat vremena igre Mardy Fish s lakoćom svladao 22. igrača svijeta i izjednačio rezultat. Amerikanac je spasivši tri break lopte uzeo prvi set, a razarajućim i forhend i bekend udarcima u nastavku potpuno isfrustrirao 24- godišnjeg Rusa. Ključni je break stigao u sedmoj igri drugog seta, a 47. igrač svijeta je, unatoč trima šansama za break Tursunova, 13. neobranjivim servisom zaključio dvoboj i ostavio lanjske osvajače naslova u igri.

"Servirao sam fenomenalno, a moja se cijela igra oslanja na kvalitetni početni udarac. Što da kažem, super sam zadovoljan svojom igrom i veselim se odlučujućem susretu parova..."

A nakon igre parova, Rusi su ipak ti koji će se veseliti. Naime, sat i 10 minuta trebalo je prvim nositeljima Pertha za čistu pobjedu nad, mora se reći ipak nedovoljno kvalitetnom, američkom zamjenskom kombinacijom koja je upala na natjecanje nakon ozljeda Venus Williams te Taylora Denta. Devet puta oduzet servis i katastrofalno loš postotak prvog servisa (32%), osobito Harkleroad, ostavili su Amerikance nemoćnima protiv posebno inspirirane Nadežde Petrove.

Slijedeći je na rasporedu dvoboj domaćeg para Molik/Phillippoussis te francuske Golovin/Haehnel kombinacije.

Hopman Cup, rezultati: Petrova - Harkleroad 6:3, 6:0; Fish - Tursunov 6:1, 6:4, Petrova/Tursunov - Harkleroad/Fish 6:3, 7:5.

Hopman Cup, skupina A: 1. Rusija 4 2. Francuska 2 3. Australija 2 4. SAD 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!