Zimski sportovi

NHL: Golijada u Bostonu i San Joseu

Adam Bajić • petak, 05.01.2007.

Visoke pobjede ostvarili su sinoć Maple Leafsi i Sharksi, ponizivši svoje protivnike. «Plavo-bijeli» iz Toronta postigli su čak deset, a «Morski psi» devet pogodaka i uvjerljivo slavili…

Toronto je u gostima «masakrirao» svoje rivale Bruinse i nanio im najveći poraz u sezoni. Nakon vodstva domaćih od 2:1 poslije prve trećine, njihova igra se raspala i Leafsi uspijevaju zabiti čak devet golova za redom! Efikasne goste predvodio je Alex Steen sa tri pogotka, a po dva su postigli Battaglia i Stajan. Bostonu je to treći poraz za redom, uz gol razliku 3:20. A pomalo čudi tolika efikasnost Toronta, pošto im je pet napadača trenutno «van stroja».

Rekord kluba po broju golova iz powerplaya na jednoj utakmici, srušili su Sharksi postigavši ih čak pet sa igračem više. Ostvarili su visoku, 9:4 pobjedu protiv vrlo čvrstih Red Wingsa, koji su uz to i poveli sa 0:3. To kao da je trgnulo domaće pa postižu devet uzastopnih zgoditaka, baš kao i Toronto iste večeri. Od niza strijelaca kod Sharksa, Grier je dao dva gola, a još sedam različitih igrača po jedan. Detroit je pred kraj povukao s leda prvog vratara Hašeka, koji je zadnji puta više od pet pogodaka primio još prije sedam godina.

NHL, rezultati: Carolina – Phoenix 0:2, NY Rangers – Philadelphia 3:2, New Jersey – NY Islanders 4:3, Boston – Toronto 2:10, Calgary – Florida 5:4 (OT), Washington – Montreal 5:1, Minnesota – Tampa Bay 2:3, St. Louis – Chicago 2:0, Edmonton – Dallas 5:6 (SO), San Jose – Detroit 9:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!