Tenis

Rijeka dobila ATP Challenger turnir

Zoran Zdelar • petak, 05.01.2007.

U Rijeci na terenima TK Kvarner bit će organiziran ATP turnir iz Challenger serije od 7. do 13. svibnja. Očekuju se dolasci igrača od 70. do 200. mjesta, ali i domaćih poput Karlovića, Karanušića, Čilića...

Fadi Shalabi, šogor Ivana Ljubičića, i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predstavili su u srijedu plan organizacije teniskog ATP turnira iz Challenger serije. Turnir će biti organiziran od 7. do 13 svibnja, a igrat će se na terenima Tenis centra Marčeljeva Draga kojeg koristi teniski klub Kvarner. Predviđen je nagradni fond u iznosu od 35.000 eura.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Predstavnici gradske uprave vjeruju kako će se ovim turnirom popularizirati tenis u Rijeci, a zbog toga će uložiti i dodatna sredstva u infrastrukturu TK Kvarner. Vlasnik turnira je Shalabi, a u organizaciji pomoć će pružiti i Veso Matijaš, koji najavljuje da će u Rijeku stići tenisači rangirani od 70. do 200. mjesta, a očekuje se i dolazak domaćih igrača Ive Karlovića, Roka Karanušića, Marina Čilića... Organizatori napominju kako će nekim tenisačima posebnu pogodnost predstavljati i što neposredno nakon riječkog turnira započinje Zagreb Open.

Potporu turniru pružio je Hrvatski teniski savez, a organizaciju podupire i naš najbolji tenisač Ivan Ljubičić koji se javio pismom potpore iz katarske Dohe. Ljubičić je prije 11 godina osvojio naslov prvaka Hrvatske igrajući upravo pod okriljem TK Kvarner.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!