Nogomet

Atletico Madrid i Sevilla nemoćni

Zoran Zdelar • subota, 06.01.2007.

Posljednje plasirani Gimnastic uspio je na gostovanju kod madridskog Atletica zadržati jedan bod, dok je Real Sociedad pobjedu osigurao u samom završetku utakmice protiv Osasune. Sevilla je poražena na gostovanju kod Zaragoze...

Očekivalo se od madridskog Atletica, kluba koji se bori za plasman u Ligu prvaka, da ipak bude znatno uvjerljiviji i efikasniji protiv momčadi koja je posljednja na prvenstvenoj ljestvici. Tim više što su Madriđani igrali na domaćem terenu. No, Gimnastic je uspio zatvoriti sve prolaze do svojeg gola i završiti za njih povoljnim rezultatom s početka utakmice. Atletico je susret završio i s igračem manje. Pri samom kraju susreta drugi žuti karton dobio je Fernández.

Real Sociedad nalazi se na ljestvici odmah iznad Gimnastica i večeras su osvojili vrlo bitna tri boda protiv Osasune čime su odmaknuli četiri boda od samog dna, no i dalje im se crno piše, pošto ostali kubovi uglavnom imaju i po dva susreta manje od njih. Poveo je Sociedad u 18. minuti pogotkom iz jedanaesterca. Precizni izvođač bio je Prieto. U 56. minuti Garcia je izjednačio, da bi Sociedad ipak osigurao pobjedu minutu prije završetka susreta preko Aranburua.

Istovjetnim rezultatom kao i Real Sociedad, slavili su i nogometaši Zaragoze protiv Seville. Zaragoza je u vodstvo stigla nakon 14 minuta igre preko Dioga, a vodstvo su na 2:0 povećali u 51. minuti zahvaljujući Militu. Sevilla koja se bori za naslov prvaka ove sezone uspjela je tek ublažiti poraz pogotkom Fabiana u 70. minuti.

Primera, 17. kolo: Atletico Madrid - Gimnastic 0:0, Real Sociedad - Osasuna 2:1, Zaragoza - Sevilla 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!