Tenis

Pobjeda Ljubičića u Australiji

Maja Giljanović • četvrtak, 11.01.2007.

Drugog dana ekshibicije u predgrađu Melbournea, Kooyongu, najbolji hrvatski reket upisao je i svoju prvu pobjedu...

Četvrti igrač svijeta Ivan Ljubičić je u prvom meču dana sa 7:6(5), 6:4 slavio nad najbolje rangiranim Nijemcem, prošlogodišnjim finalistom Tommyjem Haasom. 28-godišnji Haas, koji od studenog i neuspjelog pokušaja kvalificiranja za završnicu sezone u Šangaju (poraz od Hrbatyja koji je kasnijeg finalista Blakea promovirao u kineskog putnika) nije nastupao iz zdravstvenih razloga, a i inače se kroz karijeru bori s raznoraznim ozljedama, nije uspio nanijeti i drugi ovogodišnji poraz vodećem igraču Utrke za prvaka.

Prvi set u kojem su oba igrača dominirala servisima razriješen je u trinaestoj igri u kojoj je u samoj završnici godinu dana mlađi Ljubičić ponovno iskazao svoju, danas već poslovičnu, hladnokrvnost. Drugi set i pobjeda stigli su nešto lakše: nekada drugom igraču ATP liste i dvostrukom finalisti Australian Opena (1999., 2002.), a danas 12. svijeta popustila je koncentracija što Ljubičić objeručke prihvaća i slavi svoju prvu pobjedu uoči starta prvog Gradnd Slam turnira.

Sljedeći je na teren izašao Roger Federer koji je, nakon jučerašnjeg zagrijavanja, protiv Marata Safina pokazao zašto je već godinama nedodirljiv. 26. igrač svijeta nije pronašao, razornim servisima unatoč, načina da uznemiri branitelja naslova u Melbourneu, koji rutinskom 6:3, 7:6(2) pobjedom upisuje i drugi bod.

Treći susret dana okončan je pobjedom Čeha Radeka Stepaneka. 20. igrač svijeta je, također u dva seta, nadvisio Fernanda Gonzaleza. Čileanac je, pak, zamijenio ozlijeđenog Davida Nalbandiana koji još od Chennaija vuče probleme s koljenom koji, valjda, neće rezultirati odustajanjem od Australian Opena.

Kooyong, rezultati: Ljubičić - Haas 7:6(5), 6:4; Federer - Safin 6:3, 7:6(2); Stepanek - Gonzalez 6:4, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!