Nogomet

Vedran Ješe otišao u Izrael

Zoran Zdelar • četvrtak, 11.01.2007.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, Vedran Ješe, nakon avanture u švicarskom Thunu, karijeru će nastaviti u izraelskom klubu Bnei Yehuda, gdje će provesti idućih pet mjeseci...

Vedran Ješe nezadovoljan statusom svog kluba u Švicarskoj, kao i financijskom stranom ugovora, odlučio je ostatak sezone provesti na posudbi u Izraelu.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Ješe je još prošle godine bio član zagrebačkog Dinama, no veći dio vremena proveo je na posudbi u Inter Zaprešiću. U posljednjim danima mjeseca lipnja Dinamovo vodstvo dogovorilo je Ješin transfer u švicarski Thun za iznos od 200.000 eura. Bio je to transfer na zadovoljstvo obiju strana. Dinamo je dobio solidnu odštetu za braniča na kojeg nije računao, a Ješe trogodišnji ugovor u klubu koji je sezonu ranije bio iznimno ugodno iznenađenje u Ligi prvaka.

No, upravo u tim dobrim izdanjima u europskim utakmicama ležao je ključ. Mnogi igrači napustili su tada Thun zahvaljujući dobrim ponudama s bogatijih odredišta i švicarska senzacija vrlo brzo pala je u osrednjost. Zbog toga, Ješe je odlučio napustiti Švicarsku.

Vedran će do svibnja provesti u izraelskom Bnei Yehudi, a nakon toga vraća se u Thun u koji je i bio stigao na preporuku tadašnjeg hrvatskog izbornika, Zlatka Kranjčara. Spominje se i mogućnost da Yehuda otkupi njegov ugovor na ljeto, no to je još daleko od sigurnog. Osim Ješe, članovi Bnei Yehude su još dvoje Hrvata, Mate Baturina i Hrvoje Kovačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!