Nogomet

Beckham prihvatio 250 milijuna američkih dolara!

Zoran Zdelar • četvrtak, 11.01.2007.

Nekad ponajbolji nogometaš svijeta, Englez David Beckham, otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Reuters da je prihvatio ponudu američkog kluba LA Galaxy tešku čak 250 milijuna dolara...

Bivši kapetan engleske reprezentacije i vedeta svjetskog glasa napokon je donio odluku o nastavku karijere. Posljednjih mjeseci gomilale su se kritike na njegov račun, ali izdašnih ponuda mu nikad nije nedostajalo. Među onima manje vjerojatnim najčešće se spominjala upravo ona koja je stigla iz američkog MLS-a. No, Beckham je odlučio upravo tu ponudu prihvatiti, kako je otkrio ekskluzivno za agenciju Reuters.

"Real Madrid tražio je od mene da donesem odluku ovog tjedna i to sam učinio. Nudili su mi novi ugovor u trajanju od dvije sezone, ali sam ih odlučio odbiti. Nakon što sam razmotrio nekoliko odabranih ponuda, donio sam odluku pristupiti američkom LA Galaxyju.", otkrio je Beckham.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

"Zahvaljujem se svojim navijačima koji su me podržali u ovim teškim trenutcima, kao i ljudima u Real Madridu koji su mi omogućili da igram u tako velikom klubu s fantastičnim suigračima pred odličnim navijačima. Uživao sam u svakom trenutku provedenom na Santiago Bernabeu.", nizao je pohvale Beckham.

"Ponosan sam što sam nastupao za dva najveća kluba i radujem se novim izazovima, te razvoju najpopularnije igre na svijetu u državi koja se prema sportu odnosi s jednakom strašću kao i u rodnoj Engleskoj. Ostatak sezone davat ću sve od sebe za svoju momčad, trenera i navijače. Vjerujem da Capello može dovesti Real do uspjeha kakav ovaj klub uostalom i zaslužuje."

Zasad se neslužbeno saznaje da se radi o petogodišnjem ugovoru za koji bi David trebao inkasirati megalomanskih 250 milijuna američkih dolara! Radi se naravno jednom o najtežih ugovora u povijesti sporta kad su u pitanju individualni ugovori, a isto tako nema sumnje i da će poduzetni Amerikanci znati kako na pravi način iskoristiti dolazak tako slavnog igrača na marketinškom planu.

31-godišnji Beckham transfer bi trebao realizirati u kolovozu kad mu istekne postojeći s Realom. Odluka Fabia Capella da ga postavi samo pet puta (od 16 utakmica) u početnu postavu Real Madrida ipak nije bila podnošljiva za Beckhama, te se tako odlučio preseliti na drugi kontinent, gdje uživa jednako zvjezdani status kao i u Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!