Nogomet

Chelsea tone sve niže...

Branimir Korać, Zoran Zdelar • subota, 20.01.2007.

Engleski prvak protekle dvije godine definitivno je zapao u veliku rezultatsku krizu. Liverpool ih je danas na Anfieldu u potpunosti nadigrao, a pobjedu od 2:0 Redsi su mogli učiniti i znatno većom da je bilo malo više sreće i preciznosti...

Koliko god Chelseajev trener Jose Mourinho smatrao kako ima savršenu momčad kojoj više nisu potrebna pojačanja, zadnjih tjedana se iz utakmice u utakmicu opovrgava. Iako je očigledan nedostatak braniča Johna Terryja, razlog ovako porozne obrane, ali i igre ne može se pravdati izostankom samo jednog igrača u igri u kojoj ih sudjeluje 10, odnosno 11.

Liverpool je trenutno u najboljoj formi od svih premierligaša. Od mogućih 18 u posljednjih šest utakmica osvojili su 15 bodova i to je forma protiv koje ni londonski Chelsea nije mogao, pogotovo ne ovakav Chelsea.

Nije dugo trebalo da vrućim Anfieldom zavlada erupcija zahvaljujući Nizozemcu Dirku Kuytu, koji je natjerao Chelseajevog vratara Petra Čecha da već u 4. minuti susreta vadi loptu iz mreže. Bilo je potrebno samo 15 novih minuta za novo slavlje Liverpoola. Jermaine Pennant je efektivnim volej udarcem postavio rezultat 2:0. Liverpool je mogao slaviti i znatno uvjerljivije protiv Chelseaja koji je muku mučio s organizacijom napada. U svakom slučaju, Rafa Benitez nije mogao dobiti ljepšu čestitku za svoju 100. utakmicu od ove pobjede.

Aston Villa dugo se mučila s Watfordom i tek u završnici susreta izborila pobjedu. Watfordova obrana odolijevala je napadima sve do 86. minute kada je nespretnom reakcijom Mahon ubacio loptu u mrežu svog vratara Fostera nakon udarca Gavina McCanna. Potvrda pobjede stigla je u 94. minuti kada mladi napadač domaćina Gabriel Agbonlahor postavlja konačnih 2:0.

Golovi su padali i u završnici susreta Fulhama i Tottenhama. Utakmica je završena podjelom bodova 1:1, a domaćin je svakako zadovoljniji ovim ishodom jer je od 53. minute igrao bez isključenog Helgusona. U 83. minuti Dawson igra rukom u svom šesnaestercu, a Vincenzo Montella s 11 metara dovodi Fulham u vodstvo. Četiri minute kasnije gosti se spašavaju pogotkom Pascala Chimbonde.

Bolton je ponižen na gostovanju kod Middlesbrougha gdje je doživio visok poraz 5:1. Već nakon prvih 45 minuta Boro je imao visokih 4:1 i pobjednik je praktički bio riješen. Još se gledatelji nisu ni smjestili, a Middlesbrough je imao 2:0. Prvo u šestoj minuti Gary Speed pogađa za 1:0, a četiri minute kasnije na 2:0 podiže Abel Xavier. Kada je Mark Viduka u 23. minuti doveo domaćina na 3:0, činilo se kako će gosti doživjeti pravu katastrofu. Ipak nadu im daje Kevin Nolan smanjujućim golom dvije minute kasnije. U završnici poluvremena, u 43. minuti, Stewart Downing podiže na 4:1 za miran odlazak na odmor Middlesbrougha. U drugom dijelu nije bilo toliko pogodaka, ali ni prilika, a konačnih 5:1 postavio je u 84. minuti Mark Viduka.

Newcastle je uspio doći iz minusa dva pogotka i uzeti barem bod na svom travnjaku protiv West Hama. Momčad iz Londona povela je nakon 22 minute s 2:0 pogocima Colea i Harewooda, ali domaćin se vraća u igru golovima Milnera u 45. i Solana u 53. minuti. Do kraja susreta Newcastle je pokušavao preokrenuti rezultat, ali ipak se morao zadovoljiti bodom.

Iako je bio najavljen u prvih 11, Niko Kranjčar nije bio niti na klupi Portsmoutha u domaćem porazu od Charltona 1:0. Momčad Harryja Redknappa odigrala je slabu utakmicu i zasluženo je poražena pogotkom Fayea u 79. minuti.

Isto tako posve je zaslužena pobjeda Readinga 3:1 na svom travnjaku protiv Sheffield Uniteda. U završnici prvog dijela domaćin je poveo pogotkom Longa, a na 2:0 povisio je Ekvadorac De La Cruz u 50. minuti. Pobjednik je riješen kada je u 55. minuti isključen Gillespie nakon čega je Reading s lakoćom uzeo tri boda. U 70. minuti Hunt je povisio na 3:0, a počasni gol za goste postigao je Nade u 77. minuti.

U posljedjem današnjem susretu Manchester City visoko je poražen na svom travnjaku od Blackburna 3:0. Morten Gamst Pedersen napravio je veliki posao golovima u 44. i 62. minuti dok je priču završio Derbyshire zaključnim golom u 90. minuti.

Premier liga, 23. kolo: Liverpool - Chelsea 2:0, Aston Villa - Watford 2:0, Fulham - Tottenham 1:1, Middlesbrough - Bolton 5:1, Newcastle - West Ham 2:2, Portsmouth - Charlton 0:1, Reading - Sheffield United 3:1, Manchester City - Blackburn 0:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!